Kako poslati CV preko maila - ostavite dobar dojam prilikom slanja CV-a mailom

Image

Tipkanje na laptopu

Foto: Pexels.com

Ponekad molbu za posao možete poslati putem maila, a nekad je obvezno predati ju osobno. U slučaju da šaljete molbu mailom evo savjeta kako poslati CV preko maila.

26.4.2018. u 9:17/ Vijesti.hr

Molbu za posao možete napisati kao datoteku koju ćete priložiti mailu ili pak direktno u mailu. Skloniji smo prvoj opciji jer je profesionalnija, iako postoje situacije kada molbu šaljete agencijama na generičke adrese. U tom slučaju CV preko maila treba svakako poslati kao priloženi dokument koji će agencije vjerojatno pohraniti u bazu potencijalnih kandidata zajedno s životopisom.

Kada šaljete CV, mail kojim se javljate na molbu za posao mora imati Subject ( naslov ) jer bez toga izgleda vrlo neprofesionalan I velike su šanse da završi direktno u SPAM. Upravo je zato važno pripaziti na to kako poslati CV preko maila. Dovoljno je napisati molba za posao, iako poslodavci ponekad traže da napišete i šifru oglasa na koji se javljate.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

Pazite da osobu kojoj šaljete mail krivo ne oslovite te svakako mail započnite s izrazom Poštovani ili Poštovana.
Na kraju maila ne zaboravite dodati sve vaše podatke te link na vaš LinkedIn profil kojim možete dodatno impresionirati poslodavca, ali naravno, samo ako imate dobro uređen profil i imate iskustvo kojim se možete pohvaliti.
Jedno od najvažnijih pravila kako poslati CV preko maila je da koristite što jednostavniji font bez dodatnog  formatiranja. 

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
default_cta
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
oznaka za srebro

Znate li koja je oznaka za srebro

Više s weba