najveći elektronski festival

Krenule pripreme za Ultru: ove se godine očekuje više od 150.000 posjetitelja!

13.5.2015. u 19:06/ RTL

Ove se godine očekuje više od 150.000 gostiju iz 140 različitih zemalja koji će doći uživati u elektronskoj glazbi, a splitski čelnici i iznajmljivači apartmana već trljaju ruke

Treću godinu za redom najveći festival elektronske glazbe na svijetu stiže u Split, a najviše mu se raduju iznajmljivači.

 "Cijene su onako od 30, 50 pa i do 100 posto skuplje za tri dana Ultre, ali nekako gledamo da povežemo da ostanu šta više dana, pa onda uzimamo rezervacije 5,7 dana ili više", rekao je vlasnik apartmana Ante. 

Ne raduje se samo Ante Ultri, prošlogodišnja zarada od ovoga festivala iznosila je 12 i pol milijuna eura. Splićani su pronašli svoju zlatnu koku.

"Radim tu u dućanu sa tom omladinom, meni su super, dobri su potrošači i ostavljaju dobre napojnice", kaže prodavačica Doris. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam za, ne smeta nikoga, dobro je za turizam, dobro je za grad Splita", dodala je turistkinja Natali. 

Ove godine će Ultra trajati 7 dana, 3 u Splitu potom na Braču, Hvaru i Visu. 

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

"Ovaj festival koji je ispred nas donijet će rast broja posjetioca festivala, a time i grada Splita za 30 posto i također da će produžiti ostanak u gradu Splitu sa dodatnim događanjima sa 3 na 6 dana", rekao je dogradonačelnik Splita Goran Kovačević. 

Očekuje se više od 150.000 gostiju iz 140 različitih zemalja koji će doći uživati u elektronskoj glazbi, no za Hrvate će biti privilegija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 1. 6. ćemo omogućiti da ljudi u Hrvatskoj kupuju ulaznice u 3 rate i to preko interneta", rekao je organizator festivala Joe Bašić. 

Najpoznatiji svjetski DJ-evi razdrmat će Dalmaciju od 9. do 15. srpnja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Novo i svježije lice

Obnovljena Dacia Duster

Više s weba