DISKRIMINACIJA OTOČANA?

Načelnik Murtera, ljutit zbog visokih cijena, ispunio obećanje i organizirao 'Kroasan party'

21.7.2019. u 13:24/ Vijesti.hr

Namirnice koje ljeti plaćaju 40 posto skuplje, otočanima izbiju gotovo svaku kunu iz džepa

Nakon što je načelnik Općine Murter Toni Turčinov na društvenim mrežama objavio status o previsokim cijenama na otoku i pozvao sada već bivšega ministra poljoprivrede i bivšega potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića da posjeti Murter i tek onda govori o ruralnom razvoju i razvoju otoka, ispunio je obećanje i organizirao ‘Kroasan party' na Trgu Rudina.

Image

Načelnik Murtera ljut zbog visokih cijena ispunio obećanje i organizirao 'kroasan party'

Fotogalerija
Image

Načelnik Murtera ljut zbog visokih cijena ispunio obećanje i organizirao 'kroasan party'

Fotogalerija

Svim posjetiteljima podijeljen je besplatni doručak uz neizostavni kroasan zbog kojeg se u medijima i digla ‘bura’ nakon što je Turčinov objavio status o skupom kroasanu. Danas je, kako prenosi sibenskiportal.hr, poručio: ''Želimo pokazati Vladi da takve cijene nisu zezancija, nego ozbiljna stvar koja nas sve zajedno može pogoditi. Visoki PDV i skupoća itekako mogu naštetiti našem turizmu, a pogotovo domicilnom stanovništvu koje cijelu godinu radi za istu plaću''.

''Ne bave se svi iznajmljivanjem apartmana. Ima tu jako puno ljudi koji rade neke druge poslove pa im namirnice koje ljeti plaćaju 40 posto skuplje izbiju gotovo svaku kunu iz džepa'', upozorio je Turčinov, koji zbog divljanja cijena u sezoni planira i izmjenu prostornog plana. Namjerava time na otok dovesti jedan poznati trgovački lanac koji cijele godine ima iste cijene, a to bi moglo barem donekle olakšati život domicilnom stanovništvu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vettel 'palio gume' usred Berlina

Više s weba