hotel nacional

Nakon dva uspješna singla počinje ljetna turneja!

Image

Dino Merlin je najavio i nekoliko koncerata u Hrvatskoj pa ga tako publika može uživo čuti u Primoštenu 9. kolovoza i u Vodnjanu 22. kolovoza.

24.7.2014. u 18:00/ RTL

Jedan od najpopularnijih pjevača u regiji, Dino Merlin, 20. lipnja ove godine objavio je svoj 11. studijski album "Hotel Nacional", s kojeg su objavljena dva hit singla - "Ruža" i "Školjka". Dok se oba singla i dalje vrte u domaćem eteru, Dino Merlin je najavio i nekoliko koncerata u Hrvatskoj pa ga tako publika može uživo čuti u Primoštenu 9. kolovoza i u Vodnjanu 22. kolovoza. Nakon Hrvatske, glazbenik kreće i na turneju po SAD-u i Kanadi, nakon čega se ponovno vraća u Europu.

Album "Hotel Nacional", koji je objavljen u nakladi Croatia Recordsa i Magaze, odmah nakon objave bio je i novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu! Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni glazbenik koji se našao na ovoj globalnoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu.

Merlin je svoj posljednji studijski uradak snimao u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu, a s njim su surađivali i hvaljeni svjetski producenti i kompozitori. Producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski jazzeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić i Mahir Beathouse samo su neki od suradnika.

Prvi singl s albuma, pjesma "Ruža", izabrana je kako bi potaknula mnogobrojne Merlinove fanove u regiji da se uključe u akciju pružanja pomoći ugroženima u poplavama koje su u svibnju 2014. pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju. Drugi singl je "Školjka", snimana tijekom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu, a spot je snimljen u rujnu 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Oba singla su u samo par tjedana od objave imala milijunske preglede na YouTubeu i društvenim mrežama (trenutno "Ruža" ima preko milijun i 500.000 pregleda, a "Školjka" preko 2 milijuna pregleda), dok se album "Hotel Nacional" već pokazao jednim od najuspješnijih albuma koji je izašao iz glazbene radionice Dina Merlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Gorjela hrvatska zastava na Marakani

Više s weba