OGLAS

LJUBAV JE POBIJEDILA

Napokon: Vjenčanje Hurem i Sulejmana!

16.11.2012. u 11:20/ RTL

Fanovi epskog spektakla 'Sulejman Veličanstveni' ove će nedjelje doći na svoje jer će se na malim ekranima napokon prikazati najiščekivanije televizijsko vjenčanje godine!


Sultan Sulejman, vladar Osmanskog carstva i najveći ratnik 16. stoljeća, prekinut će stoljećima dugu tradiciju i započeti monogamnu eru oženivši Hurem, svoju robinju i vječnu muzu!

Nakon svih nedaća koje joj je donio život u haremu,pokušaja ubojstva, trovanja, progona i izrugivanja, Hurem će u novim nastavcima najraskošnije turske serije svih vremena "Sulejman Veličanstveni" napokon dočekati svoje zlatne trenutke.


Image
Foto: RTL
Image
RTL

Ponukan dvorskim slavljem povodom Mustafinog odrastanja i veseljem sugrađana, sultan Sulejman odluči iskazati neizmjernu ljubav i vjernost svojoj omiljenoj robinji i voljenoj muzi iznenadnim vjenčanjem u tajnosti, za kojeg je jedino znao njegov najbolji prijatelj Ibrahim.

Stojeći pred sretnim Sulejmanom u prekrasnoj, zlatno-žutoj haljini i kruni kakva doliči svakoj sultaniji, Hurem je pristala postati i službena sultanova supruga obećavši monogamnu vjernost sultanu pred vrhovnim religijskim poglavarom i svjedocima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kako bi joj pokazao koliko mu znači njezina ljubav, Sulejman svojoj supruzi Hurem pokloni najljepši prsten kojeg je stvarao u tajnosti za posebnu priliku. Još iste večeri Sulejman osobno prenese sretnu vijest svojoj majci i ostalim ženama okupljenim u njezinim odajama... Hurem osjeća da je moć sada u njezinim rukama!

Povjesničari već stoljećima opisuju ozakonjenu ljubavnu vezu između Hurem i Sulejmana kao ljubav koja je mijenjala zakone i prkosila tradiciji, ali i izazvala veliki skandal u Osmanskom carstvu jer je oženio oslobođenu robinju i cijelog joj života davao velike počasti.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sve do njegove vladavine poštovala se tradicija po kojoj se niti jedan sultan nije ženio, niti je bio vjeran samo jednoj ženi. Međutim, Hurem je toliko očarala Sulejmana svojim prkosnim karakterom, neizmjernom privrženošću i željom da ga zadrži samo za sebe, ali i ljubavi prema njihovoj djeci, zbog čega je on odlučio oženiti je unatoč svima, pa čak i majčinim prijetnjama.


Image
Foto: RTL
Image
RTL

Njihova ljubav trajala je do Huremine smrti 1558., kada ju je Sulejman sahranio u mauzoleju u džamiji Sulemaniji u Istanbulu. Nakon njene smrti Sulejman je izgubio svu radost i ostao neutješan do kraja svog života, posvetivši se izučavanju Kurana.Kako je Sulejman iznenadio Hurem, tko je sve prisustvovao njihovom činu sklapanja braka, što su rekli njegova majka i ostali dvorani?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja doznat ćete u novoj, dvostrukoj epizodi “Sulejmana Veličanstvenog” u nedjelju, 18. studenog, u 20 sati na RTL Televiziji

Sve o seriji "Sulejman Veličanstveni" možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
hoće li ovo proći

Njemački olimpijac predložio da Olimpijske igre imaju stalnog domaćina


Više s weba