ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Plenković na svečanoj večeri u Dubrovniku: Iza njega sjedili Kovač, Bauk, Hasanbegović...

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Prisutne je prigodnim govorom pozdravio domaćin, gradonačelnik Mato Franković

3.2.2020. u 8:48/ Dubrovački dnevnik

Na večeri su sudjelovali visoki uzvanici premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ovogodišnji laureati, festanjuli te mnoga poznata lica iz političkog i javnog života Grada Dubrovnika.

Iza Plenkovića za stolom sjedili su njegov protukandidat na izborima u HDZ-u Miro Kovač, SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Prisutne je prigodnim govorom pozdravio domaćin, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

Image

Plenković na svečanoj večeri u Dubrovniku: Iza njega sjedili Kovač, Bauk, Hasanbegović...

Fotogalerija
Image

Plenković na svečanoj večeri u Dubrovniku: Iza njega sjedili Kovač, Bauk, Hasanbegović...

Fotogalerija

"Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas sve večeras kada tradicionalno sjedamo za blagdansku trpezu i blagujemo u zajedništvu pod svjetlom svijeća.

Želim vam zahvaliti što s nama dijelite ovu večer, tihu i svečanu, večer koja prethodi za sve nas posebnom i nestvarno lijepom danu ki dohodi nam jednom na godište, kada puk dubrovački i brojni štovatelji Svetoga Vlaha zahvaljuju svome Parcu na njegovoj zaštiti i nebeskom zagovoru.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicija je najveći pokazatelj kulturnog bogatstva jednog naroda, ona je snažan dio našeg zajedničkog identiteta, a ovako bogatu i živu tradiciju koja je stojećima uspjela zadržala svoje izvorne odlike dužni smo posebno baštiniti i pažljivo čuvati.

Ali i u njoj uživati.

Duh vječnog Grada može se doživjeti svakodnevno, u svako doba godine, ali rijetko što govori više o ovom gradu i ljudima od Feste.

Golubice, djeca u narodnim nošnjama, izvijanje barjaka, plotuni trombunjera, ukrašen grad prepun čeljadi, procesija… puno je elemenata koji ovu našu Festu čine toliko jedinstvenom.

Svima vama okupljenima večeras oko blagdanske trpeze želim zahvaliti što svatko na svoj način pratite i podržavate napore ove gradske uprave da Dubrovnik pretvori u grad skrojen po mjeri svojih građana, grad u kojem njegovi građani mogu ostvariti svoje pune potencijale, ali i grad koji svim posjetiteljima osigurava najbolje iskustvo boravka u njemu.

Nastavit ćemo odlučno koračati dalje na tom putu uz zaštitu svetoga Vlaha.
Neka u nama večeras zato odzvanjaju riječi Njegove himne: ...Čuj, sveti Vlaho naš, molitve glas, Dubrovnik čuvaj svoj, čuvaj sve nas....," kazao je.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

Više s weba