tvrdi da je nevin

Prijatelj osumnjičenog za razbojništvo u Dubrovniku: 'Kupio je novi Audi A8, ali prije pljačke'

Image
Foto: Pixsell

Prijatelj Antonija Katušića bio je s njima na večeri u Crnoj Gori, ali kaže da razbacivanja novcem nije bilo

29.10.2019. u 9:04/ Dubrovački dnevnik

Otac i sin, Antun (45) i Antonio Katušić (23) iz Konavala osumnjičeni su za slučaj oružane pljačke u Zračnoj luci Dubrovnik zbog čega im je određen istražni zatvor u petak nakon što ih je dubrovačka policija uhitila i privela.

Dubrovački dnevnik razgovarao je s prijateljem Antonija Katušića koji je uvjeren u to kako je u ovoj priči zapravo nevin, mada će konačnu riječ o tome dati sud. „Vjerujemo kako će Antonio već ovaj tjedan izaći iz pritvora, tome se iskreno nadamo,“ kazao je.

Kako kaže Antonijev prijatelj, vidio je Antonija dva, tri dana nakon što se dogodila pljačka u Zračnoj luci Dubrovnik, kada su on, dvoje članova njegove obitelji i sam Antonio večerali u Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, njegov brat i bratova djevojka su se dogovorili kako će ići na večeru, a oni su im se sasvim slučajno pridružili. Njegov prijatelj demantira medijske napise prema kojima se tamo potrošilo puno novca i pretjerano uživalo u svemu i svačemu te kako nije bilo nikakvog slavlja.

„Trebali smo ići u 'Drijen' (op.a. trebinjski restoran), ali nisu imali teletine pa smo se odlučili za Crnu Goru. Tamo smo popili rakiju, pojeli večeru i vratili se nazad. Nije bilo nikakvog razbacivanja novcem, više od pola iznosa te večere je platio moj brat koji je bio s nama, a Antonio ostatak,“ kazao je prijatelj osumnjičenog dodavši kako na njemu nije primijetio nikakve znakove koji bi ukazivali da je dva, tri dana prije toga počinio razbojništvo pa je uvjeren kako u tome nije sudjelovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ponašao se isto kao što se i inače ponaša. Nije bio uzbuđen niti je pokazivao ikakvu nervozu, kao ni strah,“ kazao je Antonijev prijatelj.

Potvrdio je kako je točno kako je Antonio kupio novi automobil Audi A8 po kojeg je išao upravo Antun Katušić, njegov otac, ali je naglasio kako se to dogodilo nekoliko dana prije same oružane pljačke i kako su zajedno, dan nakon večere u Crnoj Gori, pošli u Trebinje kako bi promijenio neke dijelove na njemu. Kako kaže, automobil je kupio u svrhu taksiranja, jer s prethodnim to više nije mogao pošto je bio oštećen. 

Upravo se čita

Image
potrošački šušur

Advent u punom sjaju, ugostitelji potvrđuju: 'Nismo mogli proizvoditi, koliko se troši!'

„Zezao se kako će mu taksisti zavidjeti na novom automobilu. Pošli smo, on i ja, gore srediti auto, pojeli smo u 'Drijenu' i podijelili iznos. Antonio je jako vrijedan i mogao je zaraditi za automobil. Cijelo ljeto je radio naporno svaki dan, nismo pošli nikako na more,“ izjavio je.

U javnosti su se pojavile i videosnimke oružane pljačke i počinitelja, a Antonijev prijatelj je, uspoređujući visinu počinitelja s Antonijevom, uvjeren kako su počinitelji neke druge osobe. Kako kaže, u njegovu nevinost vjeruju i drugi prijatelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ivić uoči Italije: 'Teška je godina iza mene, hvala izborniku i igračima na podršci koju su mi pružili'

Više s weba