Jedinstvena nekretnina

Prodaje se kapelica u Dubrovniku koja je pretvorena u apartman: 'Može i zamjena za novi auto'

Image
Foto: Njuskalo.hr

Premda je riječ o privatnom vlasništvu, potez je izazvao negodovanje i nevjericu dijela građana

22.1.2020. u 16:17/ Dubrovački dnevnik

Prije nekoliko godina polemiziralo se o kapelici Majke žalosne u dubrovačkom Lapadu nakon što ju je obitelj kojoj je pripadala prodala privatniku koji ju je počeo iznajmljivati kao apartman. No, sada se ona prodaje za 120.000 eura. 

"Uloženo je jako puno truda i novca i nažalost zbog bolesti je moram prodati. Pod račun mogu uzeti manju garsonijeru ili stan (Zagreb ili Dubrovnik) ili novi auto. Moguće sve opcije samo ozbiljnim i realnim kupcima koji znaju cijeniti ovako vrijednu i jedinstvenu nekretninu," stoji u oglasu, uz napomenu kako kapelica koja se prodaje ima 25 kvadrata i još 15 kvadrata okućnice koji se baš i ne vide, pišeDubrovački dnevnik 

Prije dvije i pol godine spominjalo se kako je kapelicu obitelj prodala za 20-ak tisuća eura jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela prihvatiti njihove molbe da im se pomogne u obnovi i zaštiti. Novi vlasnik kapelicu je ubrzo pretvorio u apartman. Premda je riječ o privatnom vlasništvu, potez je izazvao negodovanje i nevjericu dijela građana jer je jedinstveni, u svom prvotnom obliku sakralni objekt, pretvoren u objekt za komercijalne sadržaje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hokejaški turnir

Hrvat u polufinalu Olimpijskih igara: Slovaci šokirali SAD i prošli u polufinale

Više s weba