Informatika i tehnologija

Prvo punjenje baterije - istina o trajanju baterije

Image

mobitel baterija mobitel baterija

Stručnjaci jedne tvrtke koja se bavi proizvodnjom baterija za mobitele, opisali su što šteti svakom uređaju i kakvo treba biti prvo punjenje baterije

14.8.2018. u 23:35/ Vijesti.hr

Nakon kupnje novog mobitela, većina će imati jednu te istu zamjerku na svoj mobitel - "baterija koja se brzo prazni". Svi bismo voljeli da taj problem nije toliko bitan, ali ovisni, kakvi jesmo, čini se da će taj problem još neko vrijeme ostati i glavni problem.
Novi uređaji sa sve većim monitorima, razlog su što oni troše puno svoje energije, odnosno prazne bateriju.

Uz to, razlog su i česti razgovori, naravno, ali ono što je zaista najvažnije je - način punjenja baterije, te prije svega prvo punjenje baterije.

Pravilo da za prvo punjenje baterije mobitel prvo treba isprazniti, a tek onda puniti, vrijedilo je nekada davno, za starije modele.

Koji su to "stresovi" imaju loš utjecaj na trajanje baterije i sam njezin vijek?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su najveće greške koje se rade kod prvog punjenja baterije.
Kod kupnje novog mobitela baterija bi već trebala biti aktivirana, što znači da nije potrebno isprazniti postojeći kapacitet nove baterije do kraja i nakon toga ići na prvo punjenje baterije.

Mnogi drže mobitel na punjaču cijelu noć, a prema stručnjacima, ostavljanje mobitela ukopčanog u struju je dugoročno pogubno za bateriju.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Jednom kad je mobitel postigao razinu od 100 posto napunjenosti on iznova pokreće punjenje koje će ga ponovno dovesti do toga, a to bateriju drži u stanju visoke pripravnosti. Ta visoka pripravnost izrazito troši kemijske spojeve unutar nje. 

Čim se vaš mobitel posve napuni, obavezno ga isključite s punjača!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne punite mobitel uvijek do 100 posto. Barem to ne radite kada vam to nije nužno potrebno.

Baterije ne trebaju biti posve napunjene jer visoka voltaža djeluje loše na bateriju. Najbolje je rješenje ukopčati mobitel nakratko u struju tijekom dana. 

Baterije će imati mnogo duži vijek ako ih povremeno punimo tijekom dana. Samo stavite mobitel na punjenje kad god možete- i to je to. 

Nadamo se da smo vam uspjeli pojasniti kakvo bi trebalo biti prvo punjenje baterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Edukacija i obrazovanje

Znate li koja je brzina rotacije Zemlje?

Više s weba