Nemate vremena, a kuhati se mora

"Skuhala sam gulaš za 12 minuta, od najtvrđe junetine. Ovo nije lonac, ovo je Elon Muskov svemirski brod"

Image

Naslovna teksta

Zahvaljujemo Dini što nam je ispričala svoju priču

1.12.2020. u 9:43/ Promo

Ova tema mogla bi zanimati vas kojima je važno imati zdrav obrok i više vremena za obitelj svaki dan. Zahvaljujemo Dini što nam je ispričala svoju priču.

Image

Dina AMC korisnica

Foto: Promo
Image

Dina AMC korisnica

Promo

piše:
Dina Marić  

Image

Dina i kćer s plakatom

Foto:
Image

Dina i kćer s plakatom

Stvarno je lijep osjećaj biti supruga i majka… ali u jednom trenutku sve to postane previše i potrebno si je nekako olakšati. Zato i dijelim s vama svoju osobnu priču, možda nekome od vas bude poticaj na promjene koje svi možemo napraviti.

Ovako je sve počelo: Dok smo tog ljeta bili na plaži, bila je tamo i jedna naporna žena s dvoje djece koja je stalno govorila sinovima: “Nećemo jesti kukuruz, čeka nas čarobni lonac u apartmanu.”; sutradan su opet djeca pitala: “Mama, što danas jedemo iz čarobnog lonca?”… Ma, više su stvarno bili naporni s tom drekom na plaži, a ona žena flegma, briga nju, ona ima svoj đir, a djeca divljaju…

“Na kraju ipak nisam izdržala, prišla sam joj (iako ne volim razgovarati s nepoznatim ljudima) i pitala: “Oprostite, kakav to čarobni lonac imate? Je li taj lonac iz laboratorija s profesorom Baltazarom?”

Image

Profesor Baltazar

Foto:
Image

Profesor Baltazar

Žena mi je na to odgovorila: “A ne, to je moje tajno oružje koje sam dobila na poklon od bivšeg muža i pomislila 'Kakva je ovo glupost? Neću to nikad koristiti.'”. Ipak, probala sam skuhati gulaš koji inače kuham dva sata. Bio je gotov za 12 minuta i još uz to najukusniji ikada, meso se samo od sebe topilo u ustima kao da sam ga kuhala cijeli dan, oni sočni komadići junetine… Rekla sam djeci:

„Ne, djeco, nećete više naručivati gotovu hranu. Od sad vam kuham zdravo, što god vam padne na pamet, za 10 minuta.“

I nastavlja priču gospođa s plaže: „Uglavnom, počela sam i ja sve kuhati u njemu i cijeli jedan svijet mi se otvorio. Taj lonac skuha sve za 5-10 minuta, a pritom je ukusno; ne znam kako su ga napravili, navodno neka američka tehnologija koju je NASA koristila za pritisak u svemirskim brodovima… Ali moju djecu ionako nije briga za to tko je napravio, njima se čak i variva sada jedu”. A svoju priču završila je time da mi je rekla da se sad u apartmanu, dok su oni na plaži, priprema pečenje s mlincima na automatici… ta njezina priča o kuhanju meni je zvučala nevjerojatno. Bezbrižno je nastavila čitati neku ljubavnu knjigu, tipkala je po mobitelu, pila kavu, dok su djeca rasturala po plaži, mislila sam si, e da mi je ponekad te opuštenosti da me baš briga za sve…

Image

Žena na plaži

Foto:
Image

Žena na plaži

Žena mi je definitivno prodala priču, onako usput, i na kraju rekla da je to AMC.  Naravno, tog trena sam se bacila na istraživanje i sve što sam pročitala i vidjela natjeralo me da posjednem svog mužića za stol i kažem mu da kupujemo AMC… i kupila sam i ja, što ću… Ante mi je bio podrška i složio se s time da kupimo AMC!
I evo, dok ovo pišem, u njemu se krčka grah s povrćem. Stavila sam ga kuhati prije 5 minuta, još 5 minuta i gotovo… naravno, ženi s plaže nisam vjerovala da je to moguće.

Moja priča…

A sve do nedugo to je bilo ovako: obično sam lijegala iza 23 sata i onda bi tek u glavi počinjao košmar. Razmišljala sam jesam li napravila sve što je trebalo za taj dan... što ću kuhati sutra, a da svi budu zadovoljni; je li Ana, moja najmlađa kćer, napisala zadaću i spremila sve za školu, imaju li suprug Ante i sin Noa dovoljno čarapa, hoće li Ema, moja starija kći opet u rano jutro napraviti cijelu strku jer nema što za obući, tko će sutra šetati Zena... 

Image
Foto:
Image

Puno puta se dogodilo da sam djeci morala ostaviti novce kako bi si kupili nešto za užinu… da, na to nisam bila ponosna. I to me najviše od svega mučilo. Razmišljala sam čak da angažiram nekoga da mi pomogne, ali vrlo sam brzo shvatila da se to definitivno ne uklapa u naš životni stil i kućni budžet. 

Upravo se čita

Image
TIJEKOM OBUKE

Prevrnuo se policijski terenac na nasipu kod Jankomira: Jedan policajac umro, trojica u bolnici

Da, Ante i ja te smo godine kupili sušilicu i investirali i u parnu postaju. Uistinu bih sušilicu rublja i parnu postaju preporučila svakoj ženi koja želi uštedjeti na vremenu.  Kasnije sam saznala da AMC ima i nekoliko naših prijatelja. Ali, zašto mi to nikad nisu rekli?

Da, napravila sam zaokret u svom životu, ali definitivno i životu cijele svoje obitelji.  Kuhanje mi je sada puno jednostavnije i brže.

Taj dio s kuhanjem odradim prije posla, jednostavno posudu stavim na navigenio i odem na posao… ma, stvarno je super! Čak stignem i uživati u jutarnjim šetnjama s našim psom Zenom.

U početku sam mislila da je to skupo posuđe, ali sada znam da je to jedna od naših boljih investicija. Pa ljudi dragi, on mi je oslobodio dio dana. Iako mi je i dalje raspored pun, sada u njemu ima mjesta i za moj trening. Stignem svaki dan odvježbati svoj program, Focus T25 i ne mogu vam opisati koliko se osjećam bolje i zadovoljnije.

Image

Dina i pas

Foto:
Image

Dina i pas

Prvo sam ga isprobala pa kupila

Dok sam tražila gdje kupiti, uočila sam da se ne može kupiti u trgovinama nego sve ide preko prodajnih savjetnika, što mi se pokazalo čak i jednostavnije, zahvaljujući Tomislavu inače AMC savjetniku, koji nam je nenametljivo pristupio i pokazao kako sve funkcionira oko AMC-a. 

Uz hranu se družimo kao obitelj i ne propuštamo to doživjeti više niti jedan dan.

Moja obitelj je sad zadovoljnija 

Noa svakodnevno ima treninge plivanja, a Ana trenira gimnastiku. Svjesna sam koliko je zdrava prehrana važna za njihovo zdravlje, rast i razvoj te u konačnici i sportske rezultate, ali i zadovoljstvo samima sobom. Zbog njih mi je jako bitno što im mogu na jednostavan način osigurati zdrav obrok.

Image

Dina i kćer s naočalama

Foto: Promo
Image

Dina i kćer s naočalama

Promo

Moja Ema je teenagerica, kojoj je više od svega stalo do toga kako izgleda i stalno je u kuhinji i nešto eksperimentira. Puno mi pomaže oko kuhanja i to ju baš veseli.

„Otkačena žena“ s plaže i meni je okrenula život

Nisam ju više nikad susrela, ali ona mi je promijenila život, mada tada nisam toga bila svjesna.

Volim preporučiti prijateljima čime sam ja zadovoljna, a AMC-om uistinu jesam, pa on mi je doslovno stvorio vrijeme koje nisam imala.

Evo, ostavljam Vam Tomislavov kontakt, koji se nalazi na njegovom blogu kuhaj.info

Podijelite ovo moje iskustvo, možda olakšate još kojoj ženi.

Kontakt na blog od Tomislava nalazi se ovdje kuhaj.info.

Image

Obitelj Marić

Foto:
Image

Obitelj Marić

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOLIKO HRVATSKA IMA OTOKA?

Broj otoka u Hrvatskoj: ovo je točan broj otoka u Hrvatskoj

Više s weba