Lijepa gesta

Splitski maturanti sutra neće bacati brašno, s njim će učiniti nešto sasvim drugo

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Maturanti splitskog MIOC-a odlučili su brašno iskorstiti na korisniji način

21.5.2019. u 17:10/ Splitski dnevnik

Sutra maturanti diljem Hrvatske slave zadnji dan škole. Popularna Norijada ne može proći bez gađanja brašnom i sličnih stvari, no maturanti splitskog MIOC odlučili su da s brašnom mogu učiniti nešto puno korisnije, piše Splitski dnevnik.

“Tradicija je da se baca brašno, no naš je moto da nećemo bacat brašno nego ćemo donirati. U dogovoru s našim profesorima koji su kontaktirali udrugu MoSt odlučili smo da ćemo donirati hranu. Pitali smo ih što im treba, rekli su da im trebaju konzerve. Svaki maturant će dati 10 kuna za kraj godine i od te svote ćemo kupit konzerve koje su potrebne Socijalnoj samoposluzi”, kazao nam je Bruno Kontri, splitski maturant koji je prije koji mjesec organizirao i jako uspješan prosvjed splitskih učenika protiv klimatskih promjena.

VEZANE VIJESTI

Sutra je norijada! Evo koje će ulice u Zagrebu biti privremeno zatvorene i izaberite alternativne pravce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzerve će sutra u 11 sati biti predane Socijalnoj samoposluzi.

“Deset kuna nama nije puno, to je možda jedna marenda, a nekome će puno značiti jer ima puno ljudi koji su financijski ugroženi”, poručio je Bruno te dodao “želimo pokazat da smo zreli, ipak maturiramo”, a mi se nadamo da će i maturanti ostalih splitskih srednjih škola pokazati da su zreli kao njihovi kolege iz MIOC-a, piše Splitski dnevnik.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

Više s weba