USTAŠLUK U BIOGRADU

Thompson 'pukao' i vikao 'Za dom spremni!'

Image

Thompson Thompson

Jedan od najvećih hrvatskih domoljuba na koncertu u Biogradu nije se više mogao suzdržati te je zajedno s brojnom publikom izvikivao ustaški poklič "Za dom - spremni!".

26.7.2009. u 14:01/ D.M.

BIOGRAD - S bine na biogradskom gradskom stadionu, na kojoj je u subotu navečer pjevao za 15-ak tisuća svojih obožavatelja, Marko Perković Thompson se odlučio na ustaški zaokret.

Uz ritualno zabijanje mača i pozdrave Anti Gotovini, ovoga je puta bez imalo ustezanja publici vikao "Za dom!", na što je okupljena masa visoko uzdignutih desnica odgovarala "Spremni!". Na većini dosadašnjih Thompsonovih nastupa publika se sama zabavljala ovim ustaškim pozdravljanjem, dok bi pjevač s pozornice to mirno pratio, ali se ne bi uključivao.

No, ove je subote, kako prenosi Slobodna Dalmacija, "pukao" te je okupljenima rekao: "Neću više šutjeti, dosta je! Za dom smo spremni, iako izdajnici to ne bi htjeli. Za dom!", viknuo je i pozvao na zajedničko pjevanje svog prvog hits "Bojna Čavoglave". "Pjevat ćemo 'Čavoglave', ali ne kao do sada, nego kao 1991., s povicima 'Za dom - spremni', koliko god to nekome smetalo", rekao je.

Kasnije je otišao i korak dalje, opovrgavajući i dio Ustava toliko mu voljene Hrvatske, izjavivši da je nisu stvorili antifašisti.

"Najveći izdajnici u Hrvatskoj su Mesić i Kajin, ali mrziteljima Hrvatske poručujem da neće uspjeti ugasiti zajedništvo Hrvata, posvađati mene sa Škabrnjom, voditi politiku protiv branitelja i spriječiti nas da pjevamo o ljubavi prema Bogu i domovini. Slavit ćemo sve naše vrijednosti i osobito sve one koji su dali živote za slobodu Hrvatske. Zajedništvo Hrvata osjećam na svakom koncertu, u cijelom svijetu, dragi moj hrvatski narode", poručio je pjevač, praćen frenetičnim skandiranjem "U boj, u boj, za narod svoj!".

Slobodna prenosi i da je rekao kako "mrzitelje buni što se hrvatska mladež okuplja oko pravih vrijednosti". "Mi znamo o čemu pjevamo, a političari su obični izdajnici. Šaljem vam pozdrave od Mirka Norca, koje sam dobio prije nekoliko sati", govorio je Thompson kod refrena "U tamnici tvoji su vojnici".

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
MALA DRŽAVA ZA VELIKI NOGOMET

HRVATSKA

Više s weba