ŠTO ZNAČI CRVENA BOJA

Značenje crvene boje: crvena boja simbolizira energiju, strast i život

Image
Foto: Pixabay

Volite nositi crvenu boju? U tom slučaju važno je da znate što crvena boja simbolizira i znači

3.8.2017. u 8:02/ Vijesti.hr

Crvena boja privlači pozornost anjviše od svih ostalih boja, a poznata je po tome što prvenstveno simbolizira energiju. Još davnih dana crvena se upotrebljavala protiv svih vrsta uroka.

Poznato je da svaka određena boja ima neko značenje i simboliku. Osim toga, pokazalo se da boje uvelike utječu na naše raspoloženje. Utjecaj boja u našim je životima ogroman i smatra se da preko 80 posto osjetila dobivamo putem vida, odnosno boja. Boje nam posebno služe da izražavamo svoj vlastiti stil, raspoloženje i energiju.

Crvena boja jedna je od najpopularnijih toplih boja, a nastaje kombinacijom žute i plave. Ova boja prvenstveno simbolizira energiju, strast, seksualnost i život. Crvena boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, upadljiva je pa se zbog toga često nalazi na prometnim znakovima. Osim toga, crvena simbolizira ljubav.

Ova boja ubrzava krvotok, podiže energiju, stimulira mišiće i luči adrenalin zbog čega djeluje motivirajuće. No iako je upadljiva i privlači pažnju, važno je naglasiti da crvena može biti pomalo agresivna. Neka istraživanja pokazala su da može izazvati glavobolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Društvene mreže za početnike

Kako poslati poruku u inbox na Facebooku - Facebook za početnike

Više s weba