Informatika i tehnologija

Znate li kako aktivirati sd karticu?

Image
Foto: Pixabay

MicroSD kartice predstavljaju jednostavan i jeftin način za proširenje memorije vašeg mobitela. Znate li kako aktivirati sd karticu u samo dva jednostavna koraka?

23.7.2018. u 22:37/ Vijesti.hr

Prije kupovine novog mobitela svi prvenstveno gledaju koliko GB-a ima unutarnja memorija za pohranu uređaja. Premalo unutarnjeg prostora mnoge korisnike će odbiti čak i ako se radi o poznatom i dobrom mobitelu.

Svi korisnici danas trebaju ‘prostran mobitel u koji će stati sve fotografije, aplikacije, igre, pjesme i video uraci ili snimke.  Ako uzmemo u obzir i operativne sustave koji su također veliki potrošači memorije, to znači da će vam otprilike trebati barem 16 GB unutarnje memorije.

Ali možete biti mirni, jer i ako vaš mobitel nema dovoljno memorije za pohranu, taj problem je jednostavno riješiti pohranjivanjem podataka na Cloud i druge servise, a prvenstveno na SD kartice koje su još uvijek najpraktičnije rješenje za sve.
SD kartice su ujedno i najjeftiniji način na koji možete povećati prostor za pohranu. U posljednje vrijeme broj uređaja s microSD podrškom se značajno povećao.

A znate li kako aktivirati sd karticu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite aktivirati SD karticu u vašem uređaju, sve što trebate napraviti je isključiti pametni telefon, umetnuti microSD karticu u uređaj i ponovno ga uključiti. Sustav mobitela će automatski prepoznati novu memoriju. 
Kasnije u svakom trenutku možete promijeniti u postavkama da se nove fotografije, video sadržaji i ostalo izravno snima na vanjsku memoriju. 

Dovoljno je da znate tih nekoliko koraka i ako se pitate​ kako aktivirati sd karticu i to je sve.

Upravo se čita

Image
OGORČENI VETERAN

VIDEO Veteran nezadovoljan obnovom u Petrinji. Medved mu poručio: 'Jesi ti jedini branitelj?'

Dodati ćemo na kraju da često zapisivanje i brisanje ili nepravilno uklanjanje kartice iz uređaja može dovesti do njenog oštećenja. U tom slučaju najbolje je isključiti mobitel te izvaditi i ponovno vratiti karticu u uređaj.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sjajna atmosfera uoči početka utakmice!

Više s weba