Informatika i tehnologija

Znate li kako prebaciti podatke s mobitela na mobitel?

Image
Foto: RTL

Zanimljivo je isprobavati novu kameru, funkcije, ekran i slično, ali dođe vrijeme kada se zapitate kako prebaciti podatke s mobitela na mobitel, evo nekoliko savjeta

16.8.2018. u 16:54/ Vijesti.hr


Kupujete li novi pametni telefon rijetko ili pak ako mijenjate mobilni uređaj svakih pola godine, uvijek ćete se suočiti s istim zanimljivim problemom, kako prebaciti podatke s mobitela na mobitel.

Ranije smo kod klasičnih modela mobitela imali samo dvije mogućnosti, odnijeti mobilni telefon u servis ili kod svog mobilnog operatera i platiti nekome za prebacivanje podataka s jednog uređaja na drugi. 

Dolazak smartphonea učinio je da se količina podataka na njima višestruko povećala, ali povećala se i sama učestalost promjene tih uređaja.

Većina korisnika se stoga sve češće susreće s pitanjem kako prebaciti podatke s mobitela na mobitel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve podatke koje koristite, poput telefonskih brojeva, e-mail adresa, SMS poruka, fotografija i slično, u nekom trenutku ćete morati prebaciti na drugi mobitel. 
Naravno da nećete ručno upisivati tu hrpu podataka u novi uređaj, stoga vam donosimo kako što jednostavnije prebaciti podatke s mobitela na mobitel.

Postoji nekoliko različitih ‘tehnika’ za prebacivanje.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Mobiteli danas dolaze opremljeni memorijskom karticom na koju je moguće pohraniti fotografije, dokumente i aplikacije koje želimo prenijeti na drugi uređaj. 
Kod uređaja koji koriste Android, preporučuje se instalacija neke od aplikacija za upravljanje datotekama poput File Managera, Astro Clouda ili ES File Explorera, koje će automatski pronaći medijske datoteke na uređaju i pohraniti ih na memorijskoj kartici. Potom se kartica jednostavno preseli u novi mobitel, a samo nekoliko klikova i ‘stare’ slike i aplikacije bit će ponovno dostupne.

Nakon toga na red dolaze i korisnički podaci iz vašeg uređaja, podaci iz adresara, kalendara ili SMS porukama. Tu vam mogu pomoći specifične aplikacije poput Super Backupa koji omogućava prebacivanje podataka s mobitela na mobitel. Ovo je vrlo korisno za one korisnike koji imaju nekoliko stotina kontakata u adresaru mobilnog uređaja i ne žele ih ručno pretipkavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i najjednostavniji način za prebacivanje podataka s mobitela na mobitel, a to je direktnim prebacivanjem s jednog uređaja na drugi. Za to je potrebno spojiti dva uređaja na osobno računalo i instalirati aplikaciju poput Phone Transfera.

Ovo je besplatna aplikacija koja će u nekoliko će minuta prebaciti adresar, SMS poruke, glazbu, video, fotografije i aplikacije s jednog uređaja na drugi, bez obzira na to koji operativni sustav koristite na kojem uređaju.

Ako nemate mogućnost spajanja oba uređaja istovremeno na osobno računalo ili vam je draže prebacivanje obaviti bez korištenja kablova, Google Sync učinit će to umjesto vas. Važno je da imate aktivan Google ili Gmail račun.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Leicester proslavio naslov prvaka, Kramarić: 'Ovo je najveći dan u povijesti grada'

Više s weba