ovo još niste vidjeli

Avanturisti iz New Yorka skočili s tornja WTC-a i sve snimili kamerom

Image
Foto: YouTube screenshot

'Jedna od prvih stvari koju je moj klijent rekao je da su bili iznenađeni kako uopće nije bilo osiguranja i koliko se lako bilo popeti na građevinu koju mnogi opisuju najvećom terorističkom metom na svijetu', rekao je odvjetnik jednog od četvorice prijestupnika.

25.3.2014. u 16:31/ RTL

Četvorica avanturista iz New Yorka odlučila su skočiti s padobranima s tornja One World Trade Centera i taj poduhvat snimiti kamerom, a video je u posljednja 24 sata pregledan više od 190 tisuća puta na YouTubeu.

Vratolomni skok je snimljen GoPro kamerom i objavljen jučer, iako se sve dogodilo 30. rujna prošle godine u ranim jutarnjim satima.

James Brady, Kyle Hartwell, Marko Markovich i Andrew Rossig predali su se policiji, nakon čega je objavljena snimka koju je policija zaplijenila prošlog mjeseca nakon pretrage njihovih domova.

"Jedna od prvih stvari koju mi je moj klijent rekao je da su bili iznenađeni kako uopće nije bilo osiguranja i koliko se lako bilo popeti na građevinu koju mnogi opisuju najvećom terorističkom metom na svijetu", rekao je odvjetnik jednog od četvorice prijestupnika.

Sva četvorica su optužena za provalu i namjerno ugrožavanje zbog ovog skoka, navodi se u priopćenju njujorške policije.

"Ti ljudi su prekršili zakon i stavili sebe, a i druge, u opasnost", rekao je povjerenik policije William Bratton. "Ovo uhićenje bi trebalo poslati poruku svakome tko pomisli učiniti nešto slično", dodao je Bratton.

Ipak, velika večina Njujorčana je na njihovoj strani i podržava ovaj pothvat jer je pokazao koliko propusta ima u osiguranju zgrade koja je izgrađena na mjestu World Trade Centra koji je srušen u terorističkom napadu 11. rujna 2001.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'NARODNA MUDROST'

VIDEO Beroš započeo konferenciju lapsusom: 'Zdrav čovjek ima stotinu žena. Već sam to rekao'

Više s weba