PALJBA OPORBE

Bivša premijerka 'oprala' novu ministricu vanjskih poslova

19.1.2012. u 19:18/ RTL

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor ocijenila je izjavu Vesne Pusić lošom bez obzira na referendum. Podsjetimo, ministrica vanjskih i europskih poslova je u njoj poručila da 'građani neće dobiti mirovine ' ukoliko na referendumu ne glasaju za ulazak Hrvatske u EU.

Izjava ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić "ako ne uđemo u Europsku uniju, nećete dobiti mirovinu" izazvala je lavinu reakcija.

"To je vrlo tako. Teško je s mirovinama i sada, a teško će biti i ako Hrvatska krene na put oporavaka jer mirovine ovise o snazi nacionalnog gospodarstva. Jedan umirovljenik na manje od dva zaposlena je neizdržljiva situacija", komentirala je danas vlastitu izjavu.

Kako god bilo, njena rečenica nije mogla proći bez "paljbe" iz oporbe.

"Ta izjava nije bila dobra bez obzira na referendum jer oni koji vode državu moraju znati što hoće...", komentirala je JadrankaKosor.

Koalicijski su partneri požurili umiriti građane.

"Bit će mirovina, ulaskom u EU gospodarstvo će biti bolje, pa će i mirovine biti veće",  dodao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Premijer Milanović stao je u obranu Pusić: "Ministrica Pusić je uvijek bila izravna, ali iskrena osoba, ovo je bila karikirana izjava".

Zbog nje i te rečenice pokret Za Hrvatsku - NE EU podnio je kaznenu prijavu državnom odvjetniku Mladenu Bajiću protiv Vesne Pusić.

Naime, oni navode kako je ministrica vanjskih i europskih poslova prekršila članak 116 Kaznenog zakona, koji se odnosi na povredu slobode odlučivanja birača.

"Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi, o glavu nam je, ljudi", rekla je Pusić u gostovanju na radijskoj emisiji Antene Zagreb.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne zna se zašto

Preminuo poznati nogometni novinar izvještavajući s utakmice četvrtfinala

Više s weba