POVRATAK U OSIJEK

Branimir Glavaš se vratio u Hrvatsku: 'Očekujem da ću se braniti sa slobode'

1.2.2015. u 19:24/ M.B./Hina

Oko 21 sat Glavaš je održao govor u kojem je žestoko napao vladajuću koaliciju, izrazio podršku braniteljima u Savskoj te upozorio na duboku podijeljenost u hrvatskom društvu.

BranimirGlavaš je u 19:25 sati iz Bosne i Hercegovine ušao u Hrvatsku. Na granici u Slavonskom Šamcu Glavaš i njegova svita proveli su više od sat vremena te je iz tog razloga kasnio i koncert dobrodošlice u Osijeku.

"Imali smo malih problema na bosanskohercegovačkoj granici, jer je bila raspisana zabrana izlaska iz BiH, a što je posljedica korištenja prvog vikenda. To nije povučeno i morali smo čekati sat vremena", izjavio je Glavaš.

"Osjećaj je prekrasan. Imali smo drugačiji program, ali ovako ići ćemo pravac trg. Vjerujem da ćemo se narednih dana družiti, popričati o svemu što je iza nas i što slijedi", rekao je Glavaš.

"Svaki dan nosi svoje igre i zadatke. Danas ćemo se opustiti uz glazbu, a sutra ćemo se početi baviti problemima koje moramo rješavati. To je prije svega pravna bitka za dokazivanje nevinosti. A svo ostalo vrijeme ću iskoristiti kako bih pomogao stranci da se pripremi za izbori", kaže Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak ne očekujem ništa, ne očekujem ročište. Odvjetnik nije dobio poziv. Postoji i jedna mogućnost da sudac donese odluku, tada on nije obvezan pozvati mene. U slučaju da o zahtjevu DORH-a raspravlja sudsko vijeće, tada će moj odvjetnik dobiti poziv. Očekujem da zahtjev bude odbijen i da dalje nastavim obranu sa slobode", poručuje Branimir Glavaš.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Ivica Galovic/PIXSELL

Nešto iza 20:30 sati Branimir Glavaš stigao je na osječki Trg slobode. Na pozornicu se popeo desetak minuta kasnije i pozdravio okupljene.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG TABORA

Belgijanci oduševljeni Vatrenima: 'Igraju rock 'n' roll nogomet! Favoriti su, ali...'

Oko 21 sat Glavaš je održao govor u kojem je žestoko napao vladajuću koaliciju, izrazio podršku braniteljima u Savskoj te upozorio na duboku podijeljenost u hrvatskom društvu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

12 tisuća zgrada želi liftove iz EU fondova; Štromar: 'Možemo očekivati ta sredstva'

Više s weba