neće otići u egzil

'Budim se noću, gledam u strop i pitam se što su mi učinili'

Image

"Neću otići u egzil. Neću prihvatiti rad za opći interes kao da sam kriminalac kojega treba rehabilitirati", rekao je Berlusconi.

28.7.2013. u 13:48/ RTL/Hina

U slučaju da mu bude potvrđena presuda za financijske malverzacije, bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi radije će odabrati zatvor nego društveno koristan rad, rekao je za nedjeljno izdanje talijanskog dnevnika.

"Neću otići u egzil. Neću prihvatiti rad za opći interes kao da sam kriminalac kojega treba rehabilitirati", rekao je Berlusconi za nedjeljno izdanje dnevnog lista Libero.

Vrhovni sud treba u utorak razmotriti Berlusconijevu žalbu na presudu kojom je on zbog financijskih malverzacija u okviru afere Mediaset osuđen na četiri godine zatvora te mu je zabranjeno obavljanje javnih dužnosti u idućih pet godina.

Talijanski milijarder odbacio je mogućnost koja se nudi starijim osobama da kaznu izdržavaju u kućnom pritvoru.

"Imam skoro 78 godina i pravo izdržavati kaznu u kućnom pritvoru, ali ako se presuda potvrdi i oni preuzmu tu odgovornost, želim ići u zatvor", rekao je Berlusconi koji je emotivno teško pogođen suđenjima.

"Ne spavam već mjesec dana. Budim se noću, gledam u strop i pitam se što su mi to učinili", kazao je.

Berlusconi redovito optužuje suce ljevice da protiv njega provode istinsku "vendetu" (odmazdu). U intervjuu je ipak pokazao dozu optimizma te vjeruje da u konačnici neće biti proglašen krivim, no nije komentirao zabranu obavljanja javnih dužnosti što bi mu donijelo kraj političke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SMIRUJE SE

Kolaps u Požegi: Nevrijeme potopilo ulice, kuće i podrume. Automobili ostali zarobljeni u vodi

Više s weba