NOVA OPASNOST ZA SAD

'Budu li nam prijetili, nuklearnim raketama ćemo gađati Bijelu kuću'

Image
Foto: AP

Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik zaprijetio je Bijeloj kući i Pentagonu nuklearnim udarom, što je već i ranije činio, optuživši Washington da zajedničkom vojnom vježbom s Južnom Korejom pojačava napetost na poluotoku.

29.7.2014. u 7:01/ M.B./Hina

SEUL - Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik zaprijetio je Bijeloj kući i Pentagonu nuklearnim udarom, što je već i ranije činio, optuživši Washington da zajedničkom vojnom vježbom s Južnom Korejom pojačava napetost na poluotoku.

"Budu li američki imperijalisti prijetili našem suverenitetu i našoj opstojnosti (...), naše će snage nuklearnim raketama gađati Bijelu kuću i Pentagon koji su izvor svakog zla", rekao je Hwang Pyong-So, direktor Općeg politbiroa koji je dio vojske, u govoru koji je održao u nedjelju a u ponedjeljak je objavljen na televiziji.

Ovo nije prvi put da Pjongjang prijeti nuklearnim udarom SAD-u i američkim vojnim bazama u Tihom oceanu.

No stručnjaci ocjenjuju da ta zemlja još nije proizvela interkontinentalnu balističku raketu kojom može gađati američki kontinent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja je izvela tri nuklearna pokusa, ali zacijelo još nije ovladala tehnikom koja bi joj omogućila da nuklearnu bombu pričvrsti na raketu, ocjenjuje France presse.

Više s weba

Pročitajte još

Image

12 tisuća zgrada želi liftove iz EU fondova; Štromar: 'Možemo očekivati ta sredstva'

Više s weba