nova kritika vladajućima

Čačić: 'Građani plaćaju Vladinu nesposobnost da napravi rezove'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uoči stranačke tribine Čačić je u izjavi novinarima rekao kako Vlada pod općom parolom reformi nudi samo dodatnu formu poreznog opterećenja u obliku trošarina i traži od svih građana da plaćaju njezinu nesposobnost za provođenje rezova u nedjelotovornoj javnoj upravi

24.4.2015. u 20:49/ K.T./HINA

Predsjednik Narodne stranke - reformista (NS-R) Radimir Čačić izjavio je u petak u Osijeku kako reformski zahtjevi Europske komisije hrvatskoj Vladi i Vladin paket reformskih mjera šalju jasnu poruku o nesposobnosti Vlade da se suoči s prevelikom, preskupom i nedjelotovornom javnom upravom i pokrene nužne reforme.


Uoči stranačke tribine Čačić je u izjavi novinarima rekao kako Vlada pod općom parolom reformi nudi samo dodatnu formu poreznog opterećenja u obliku trošarina i traži od svih građana da plaćaju njezinu nesposobnost za provođenje rezova u nedjelotovornoj javnoj upravi.

"Umjesto da smanji trošak javne uprave, što Europa od nje traži, Vlada od građana traži da svi mi ponovno platimo njezinu nesposobnost", rekao je Čačić ocjenjujući kako bi se i u izbornoj godini u vezi s tim moglo mnogo učiniti, ali to se neće dogoditi.

Govoreći o prijedlogu zakona o građanskoj energiji iz sunčanih energana, koji su reformisti uputili u saborsku proceduru, Čačić je istaknuo kako je svrha tog zakona omogućiti građanima da na svojim obiteljskim kućama ili zgradama realiziraju izvore obnovljive energije, u ovom slučaju solarne, i tako sudjeluju u koristima koje pružaju takvi izvori energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je da se u hrvatskoj javnosti vrlo često samo jedna stranka, a to je ORaH, percipira kao stranka kojoj je to ključna tema i koja na tome gradi svoj politički kredibilitet, ali do sada nikada, osim zahtjeva da se nešto zaustavi ili zabrani, nije ponudila rješenje koje bi promoviralo zamjenu energije iz fosilnih goriva s, primjerice, solarnom energijom", istaknuo je Čačić.

Ocijenio je kako je "temeljna pozicija reformista da nam ne trebaju stranke koje su protiv jer protiv može biti svatko", a na političkoj sceni nužno je izlaziti s rješanjima koja su realna i financijski održiva.

Upravo se čita

Image
sve manje papaka

Nema mladih ni svinja, a svinjokolja je postala stari običaj? Ministarstvo nam otkrilo podatke

Čačić se usprotivio privatizaciji HEP-a, koja bi uključivala i uslugu prijenosa energije, ocjenjujući kako se može dati privatna franšiza na male lokalne mreže ili dati u privatizaciju pojedine projekte, ali se ne mogu dati dalekovodi jer se tako gubi suverenitet i mogućnost strateškog upravljanja cijenom struje koju određuje i prijenos.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Mirjana Pukanić pronađena mrtva

Više s weba