SUTRA ODLUKA VRHOVNOG SUDA

Čačićev odvjetnik otkrio adute za ublažavanje kazne!

Image
Foto: PIXSELL

Bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić sutra se neće pojaviti na sjednici Vrhovnog suda koji će se odlučiti o kazni za nesreću u Mađarskoj.

23.4.2013. u 12:44/ RTL

Odvjetnik Čedo Prodanović osvrnuo se na sutrašnju sjednicu Vrhovnog suda u slučaju Radimira Čačića, a na kojoj će se odlučiti o kazni zbog nesreće u Mađarskoj.

"Mi smo u žalbi tražili, budući da je presuda Županijskog suda nepovoljnija u odnosu na mađarsku, da se poštuje princip, odnosno da se ne može izreći stroža kazna nego u Mađarskoj. Dakle, da se to uskladi, to je samo pitanje samog načina nastupa na eventualni uvjetni otpust. A drugo smo u žalbi, s obzirom na to da imamo pravo na žalbe, a nešto nam se to jako spočitava, tražili da se ublaži donekle ta sankcija, a da to ostane u zadatim okvirima koje je postavilo mađarsko pravosuđe", rekao je Prodanović koji nije želio licitirati o mogućem trajanju kazne.

"Jasno da je olakotna okolnost na koju smo se pozvali i to da je Čačić sudjelovao u Domovinskom ratu, i to se treba honorirati kao i svima drugima. Postavlja se sad pitanje na koji način se interpretirao taj naš navod, pa nam se spočitava da smo spomenuli da je on pukovnik Hrvatske vojske. Mi smo to spomenuli jedino u kontekstu dokaza da je bio sudionik Domovinskog rata, jer on nikada nije izvlačio nikakve privilegije iz toga, niti se 'stavio' na listu branitelja", zaključio je Prodanović.

Čačića je mađarski sud pravomoćno osudio na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su u siječnju 2010. poginule dvije osobe. Po toj presudi, bivši prvi potpredsjednik Vlade trebao bi u zatvoru odslužiti polovicu kazne, to jest 11 mjeseci.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pogledajte loše reakcije Hajdukove obrane

Više s weba