OD VRHOVNOG SUDA

Čačićevi odvjetnici tražit će smanjenje kazne

Image
Foto: RTL

Čedo Prodanović rekao je da će za bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića tražiti nešto manju kaznu jer da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

25.3.2013. u 10:41/ S.M./Hina

Odvjetnici bivšeg potpredsjednika Vlade RadimiraČačića tražit će na javnoj sjednici pred Vrhovnim sudom da mu se smanji kazna od 22 mjeseca zatvora koju mu je zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih dosudio mađarski, a potvrdio zagrebački Županijski sud.

"Tražit ćemo nešto manju kaznu", izjavio je Hini jedan od Čačićevih odvjetnika ČedoProdanović. Pojasnio je da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

Javna sjednica na kojoj će Vrhovni sud razmatrati Čačićevu žalbu na odluku izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koja u cijelosti potvrđuje presudu suda u mađarskom Kapošvaru zakazana je za 24. travnja u 11 sati.

Potvrđujući kaznu mađarskog suda zagrebački je Županijski sud u siječnju odlučio i da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravomoćnu presudu zbog nesreće s početka 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon te odluke dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Mađarska je dala prethodnu suglasnost, što znači da konačnu odluku hrvatskog sudstva mora prihvatiti i potvrditi tamošnji ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Više s weba

Pročitajte još

Image
nervoza

Gibon Kent odabrao pobjednika između Vatrenih i Brazila! Bojite li se pogledati?

Više s weba