"BORBENA EKIPA"

Chavez bi ujedinio Venezuelu s Bjelorusijom!

Image

Hugo Chavez Hugo Chavez

Ekscentrični Chavez "posljednjem europskom diktatoru" Lukašenku predlaže ujedinjenje Venezuele i Bjelorusije i stvaranje "novog republičkog saveza" među njima.

9.9.2009. u 15:18/ Hina

MINSK - Venezuelski predsjednik Hugo Chavez predložio je u srijedu u Minsku bjeloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku da se dvije zemlje ujedine u "novu republiku" i tako dokažu odlične odnose.

"Moramo stvoriti nov republički savez" Venezuele i Bjelorusije, rekao je Chavez nakon razgovora s Lukašenkom u glavnome gradu te bivše sovjetske republike.

Objasnio je da ujedinjenjem ne teži stvaranju nekoga novog saveza sovjetskih socijalističkih republika. Bit će to "slobodne republike okupljene u savez", povjerio je Chavez uredu za tisak bjeloruskog predsjedništva.

Lukašenko je najavio da će doputovati u Venezuelu kako bi ojačao bilateralnu suradnju. "Do prije nekoliko godina nismo se ni poznavali, a danas nas veže trgovina vrijedna stotine miljuna dolara", rekao je Lukašenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelorusiju je Chavez prvi put posjetio 2006. kako bi s "novim prijateljem" osnovao "borbenu ekipu", a od tada se vraća svake godine.

Lukašenko je najavio da će vjerojatno doputovali u Venezuelu u studenome i prijeći je uzduž i poprijeko, od mora do planina te posjetiti sve zlatne rudnike, ležišta nafte i plina.

Upravo se čita

Image
Uživo iz Katra

Marko Vargek za Direkt: 'Brazil je druga najskuplja momčad i nikad ih nismo pobijedili'

Iz Minska Chavez putuje u Moskvu, na posljednju dionicu svoga puta na kojem je posjetio i Libiju, Alžir i Iran.

Više s weba

Pročitajte još

Image

O smjenama, Adventu i otpadu za Direkt govore Kojić, Jurčić, Ricov i sindikalci: 'Gradonačelnik je pogriješio'

Više s weba