BESPRAVNO GRADILI?

Akcija u Istri rezultirala s 15 uhićenih. Istraga obuhvatila 26 osoba, povrijedili su službenu dužnost

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine

28.6.2022. u 15:57/ Hina

Akcijom koju Uskok i policija od utorka provode na više lokacija diljem Puljštine prema neslužbenim podacima obuhvaćeno je 26 osoba od kojih je petnaestero uhićeno, a tereti ih se za pogodovanjima u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Uskok je u utorak popodne potvrdio da su u Istarskoj županiji u tijeku uhićenja i pretrage koja se odnose na više osoba osumnjičenih za povredu službene dužnosti.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s istarskom policijom, a provode se na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti, izvijestio je Uskok.

Taj specijalizirani odjel tužiteljstva za borbu protiv korupcije i organiziranog potvrdio je da se, među ostalim, postupa i prema dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u svojstvu službenika u gradu Vodnjanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRETRESI I UHIĆENJA

Akcija USKOK-a 'Dorina': Policija privela više osoba u Istri, uhićeni pročelnici, čelnik državne uprave...

Image
PRETRESI I UHIĆENJA

Akcija USKOK-a 'Dorina': Policija privela više osoba u Istri, uhićeni pročelnici, čelnik državne uprave...

Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će, najavili su donijeti odluku o daljnjim potezima u tom predmetu. Istarska policija izvijestila je da kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti provode djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije u koordinaciji s Uskokom.

Policija je potvrdila da su neke uhićene osobe u pratnji policije već na putu za Rijeku gdje bi u Uskoku trebali biti ispitani. Doznaje se da se pod nadzorom policije trenutno nalazi više osoba. Akcija je počela u utorak rano ujutro pretresima stanova, kuća, vozila i poslovnih prostora koje još traju.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

U tom složenom kriminalističkom istraživanju sudjeluje više od 60 policijskih službenika.

Istragom je navodno obuhvaćeno više osoba s područja Vodnjanštine, ali i Pule, a na prvoj su razini zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici te na trećoj vlasnici nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine. Od 15 uhićenih osoba 14 ih je iz Istre i jedna iz Rijeke.

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOD KARLOVCA

Čopor vukova upao u ograđen prostor i zaklao 45 ovaca i janjaca: Vlasnik 'preko noći' ostao bez svega

Više s weba