'Kao da doživiš sudar'

Avion na letu iz Dubrovnika za Zagreb udarila munja: 'Nastala je panika, čuli su se urlici.'

Image

Avion u oluji, ilustracija

Foto: Shutterstock

Munja je udarila malo prije slijetanja. Glasnogovornik Croatia airlinesa objasnio je da u nijednom trenutku nitko nije bio ugrožen

15.9.2022. u 21:35/ RTL Vijesti

Među putnicima na letu Croatia Airlinesa koji su putovali iz Dubrovnika u Zagreb nastala je panika kada je negdje prije slijetanja u Zagreb u avion udarila munja.

"Taman kad smo se približavali Zagrebu i počeli slijetanje te prošli oblake, munja je udarila u avion. Odjednom se pojavilo plavo svijetlo i čuo se baš jak udarac, kao da doživiš sudar", prenio je 24sata izjavu jednog od putnika koji je putovao zrakoplovom iz Dubrovnika za Zagreb.

Image
dobro je znati

Zašto se nikada ne biste trebali tuširati dok vani grmi? Evo što stručnjaci kažu

Image
dobro je znati

Zašto se nikada ne biste trebali tuširati dok vani grmi? Evo što stručnjaci kažu

Među putnicima je tada, kaže, nastala panika: "Nastala je panika, čuli su se urlici. Kada su shvatili što se dogodilo su se smirili. Uz turbulencije smo ubrzo uspjeli sletjeti."

Cijelu situaciju je za list potvrdio i glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić: "Kapetan je uoči slijetanja prijavio da je došlo do udara groma. Zrakoplov je detaljno pregledan te nisu pronađena nikakva oštećenja te će biti ponovno uključen u promet po planu.

Sigurnost putnika prilikom udara nije bila ugrožena, objasnio je: "Što se tiče sigurnosti putnika, zrakoplov je proizveden i konstruiran po principu Faradayevog kaveza, odnosno on je kao jedna čelična mreža, što znači da štiti od većih oštećenja prilikom udara groma jer se elektricitet prenosi u atmosferu preko statičkih ispražnjivača."

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
DANIMA SE NE JAVLJA

Goran je iz Njemačke krenuo za Zagreb, imao nesreću pa mu se izgubio svaki trag: Obitelj ga traži

Više s weba