VELIKA AKCIJA

Banda u Ivancu pala zbog oružja i droge: 'U akciji sudjelovalo više od 100 policajaca, pripremali smo se 6 mj...

Iznenađen i gradonačelnik. Kaže da je za akciju saznao iz medija. Da u njegovom kraju ima droge, nije neka novost. Ipak, trgovce oružjem u mirnom Ivancu, nije očekivao.

Sunčano i mirno jutro, ali Ivanec pod opsadom. U casinu umjesto gostiju policijski psi. Tragaju za drogom i eksplozivom, njuškaju svaki kutak. Interventna osigurava perimetar, inspektori češljaju teren. Nakon višesatnog pretresa osumnjičene odvozi "marica“.

"Ja svako jutro peseka šećem, idem tu dolje kod kockarnice. Vidim gospođa je neka vani i 2 policajca", kaže Ana iz Ivanca.

Pretres i parsto metara dalje. I ovdje u glavnoj ulazi "četveronožni" istražitelji. Pregledavali su teretanu, prostoriju po prostoriju. U kafiću u pokraj teretane - posao su obavili inspektori. Koja je poveznica tri poslovna prostora, jesu li u njima bili oružje, droga i eksploziv, policija za sada ne otkriva.

Velika policijska akcija u Ivancu nije mogla proći nezapaženo. Vijest da u gradu operira dobro organizirana kriminalan skupina, da trguje drogom, oružjem i eksplozivom mnoge je šokirala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katastrofa, katastrofa. Nemam se čega bojati ali nije dobro, nije dobro", kaže Štefanija iz Ivanca.

"A kriminal, kaj bi vam drugo rekao", dodaje Vlado iz Ivanca.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Image
PRONAŠLI SVAŠTA

FOTO Varaždinska policija pretresa kuće i prostore 10 osoba zbog droge i oružja. Dan ranije palo dvoje dilera

Image
PRONAŠLI SVAŠTA

FOTO Varaždinska policija pretresa kuće i prostore 10 osoba zbog droge i oružja. Dan ranije palo dvoje dilera

Iznenađen i gradonačelnik. Kaže da je za akciju saznao iz medija. Da u njegovom kraju ima droge, nije neka novost. Ipak, trgovce oružjem u mirnom Ivancu - nije očekivao.

"Radi se, koliko mogu zaključiti o jednoj opsežnoj akciji na području varaždinske županije, jedna od lokacija je i Ivanec. Mislim da građani mogu biti sigurni, osim ove osobe koje su pod nadzorom MUP-a", kaže Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uhićeno je 10-ero ljudi koji su u Varaždinu na ispitivanju. Istražuje se ima li još povezanih u slučaj trgovanja oružjem i drogom . Nakon ispitivanja, čeka ih odluka o istražnom zatvoru.

O ovoj akciji Ivana Ivanda Rožić razgovarala je sa šeficom kriminalističke policije u Varaždinu, Sandrom Karabegović.

"PU Varaždinska zajedno s Ravnateljstvom policije i susjednim policijskim upravama provela je uhićenje 10 osumnjičenih osoba radi počinjenja kaznenih djela Zlouporabe kaznenih droga i izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih naprava. Sudjelovalo je malo više od stotinjak policajaca, krenuli su rano jutros u akciju. Bilo je jako puno pretraženih prostorija. Deset osumnjičenih osoba koje imaju i poslovne prostore i stanove, bilo je jako puno posla. Akcija se pripremala više od šest mjeseci i bila je jako složena i kompleksna", kazala je Karabegović te dodala da je bila riječ o kokainu i marihuani, te da je zaplijenjena strojnica i oružje koje je preinačeno te prigušivači domaće izrade, novac.

"Sva ova djela su čupanje iz tamnih brojki i pokazuju koliko su danas kriminalci snalažljivi u iznalaženju načina da prikriju stvarnu svrhu oružja. Svi kupci koje smo identificirali i detektirali su s Varaždinskog područja", dodala je Karabegović pa rekla da su sve društvene mreže velika opasnost, pogotovo za maloljetnike jer je, kazala je, dokazano da se droga nabavlja i putem društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISTRAGA U TIJEKU

Zagreb: Opljačkao banku u Radničkoj, policija uhvatila naoružanog lopova

Više s weba