banka nadoknadila štetu

Bankarica u Rijeci ukrala skoro pola mijuna eura. 11 godina skidala novac s računa klijenata...

Image

internet prijevara

Foto: shutterstock

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

24.3.2023. u 12:14/ Danas.hr

Policajci iz Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom Hrvaticom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Ona je naime od listopada 2010. do kolovoza 2021. godine, punih 11 godina kao zaposlenica riječke poslovnice jedne od novčarskih ustanova, zaprimala uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, a da ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u blagajnu, već ga je neovlašteno zadržala za sebe.

Osim toga, bez znanja i odobrenja klijenata u računalnom sustavu je evidentirala isplate s njihovih računa, iako im novac nije isplaćen. Onda je i te iznose neovlašteno podizala i zadržavala za sebe, a kako bi opravdala navodne isplate izradila je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Image
voli mazati

Djevojka ukrala više od 100 pašteta u vrijednosti od 1270 kuna. Prijeti joj i 6 mjeseci zatvora

Image
voli mazati

Djevojka ukrala više od 100 pašteta u vrijednosti od 1270 kuna. Prijeti joj i 6 mjeseci zatvora

Na kraju ukupna šteta iznosi gotovo 490 tisuća eura, odnosno toliko je pribavila sebi u korist. Novčarska ustanova oštećenima je nadoknadila štetu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U HOTELSKOJ SOBI

Profesor fotografirao učenice na školskom izletu dok su spavale? Dvije ga prijavile

Više s weba