Fimi Media

Bivša HDZ-ova blagajnica u suzama na sudu: 'Radila sam časno. Nisam znala koje je sve račune HDZ imao'

27.5.2020. u 11:00/ I. Ivanda Rožić/S. Petrović

Izjavila je kako nije imala saznanja da bi se moglo raditi o kaznenim djelima i da je izvršavala naredbe odgovornih

Suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Fimi Media, nastavljeno je u srijedu.

Zbog izvlačenja preko 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi su i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Sanader nije došao na raspravu, a obranu je iznosila Branka Pavošević koja se prvo ispričala ako ostane bez zraka jer ima masku.

"Časni sude, ne smatram se krivom ni odgovornom", riječi su kojima je započela svoj iskaz. Potom je iznijela svoj životopis od toga gdje i kada se rodila, da je majka dvoje djece pa do vremena kada je radila u Fini ''po svim pravilima struke časno i predano''. Istaknula je i da je 28.svibnja 1996. odlikovana za stvaranje hrvatske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2002. godine se zaposlila u HDZ-u jer je prethodno obila otkaz za vrijeme bolovanja.

Kazala je da je ponosna na sve što je radila.

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

"Časni sude, obzirom na protek vremena i bez pritiska, časni sude, smatram da nisam kriva ni odgovorna za ovo što mi se stavlja na teret", izjavila je u sudnici.

Kaže kako nije imala saznanja da bi se moglo raditi o kaznenim djelima te da je izvršavala naredbe odgovornih s punim povjerenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na ranije iskaze koji bi se mogli protumačiti kao priznanje, govori da je bila u šoku, da je devet puta davala iskaz u USKOK-u.

''Svi iskazi koje sam dala, stavljeni su mi na teret. Sve sam radila samo po nalogu tadašnjeg glavnog tajnika, Ivana Jarnjaka. Ja sam optužena, a on nije u optužnici. U ničemu nisam postupala samostalno već po naredbama Ivana Jarnjaka i Branka Vukelića'', kazala je Pavošević.

''S Ivom Sanaderom kontaktirala sam svega nekoliko puta u životu. Nikad mi nije davao nikakve naloge, imala sam nadređene koji su mi naređivali. Izjave koje sam dala u USKOK-u da mi je Sanader sve naredio - nisu istinite, ja sam to sve rekla pod pritiskom koji se tad vodio na moju obitelj! Ja nisam znala koje je sve račune HDZ imao, ja sam bila zadužena samo za onaj račun sredisnjice'', ustvrdila je u svojoj obrani.

Naime, na ipitivanjima je iskazivala da joj je Ivo Sanader dao milijun kuna u devizama na ruke koje je ona položila na račun stranke, što je sada opovrgnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Novac koji mi je Jarnjak dao da predam Barišiću, nisam imala saznanja ni od koga je to'', ustvrdila je.

Kazala je i da nije poznavala Nevenku Jurak niti je znala za Fimi Mediju do suđenja, niti da je imala saznanja da Nevenka Jurak ima bilo kakve poslove s državom.

''Ni jedan nalog koji sam izvršila nije bio nezakonit jer nisam nikom isplaćivala tko nije radio za HDZ'', izjavila je.

Osvrnula se i na vrijeme koje je provela u zatvoru u Remetincu. Ustvrdila je da je tih devet dana, kao i sve što se događalo nakon toga, imalo  posljedice na njezin život. Nakon izlaska iz pritvora dobila je otkaz, imala teško zdravstveno i materijalno stanje zbog svega, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pritvaranja, tvrdi, još uvijek ima napade panike u zatvorenom prostoru, a i ovaj postupak joj je jako teško pao i nakon 10 godina sudskog postupka rasprodala je sve što je imala da bi s obitelji mogla preživjeti.

''Nikad nisam imala niti jedan prekršajni, a kamoli kazneni postupak'', završila je svoj iskaz plačući.

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAKAV INCIDENT

FOTO BMW-om došli na Platak i driftali po stazi za skijaše, a onda se potukli s okupljenima

Više s weba