Nema adresu

Bizarna priča iz Podravine: Šefu ukrao prikolicu punu brašna, Sud ga osudio, a sada nitko ne zna gdje je

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Prema podacima iz sustava MUP-a, beskućnik jer nema na području Republike Hrvatske prijavljeno ni prebivalište niti boravište

27.8.2018. u 17:30/ Vijesti.hr

Zbog neimaštine i neisplate plaće u iznosu od 10.000 kuna, Željko iz okolice Križevaca, odlučio se na drastičan potez. Svojem poslodavcu u veljači 2013. ukrao je prikolicu s najmanje 24 tone brašna. 

"Kajem se što sam to učinio. Dio brašna sam prodao, no ne želim reći kome. Dio sam podijelio. Dobio sam 15.000 kuna, tim sam novcem riješio dugove za stanarinu i režije", rekao je sutkinji koprivničkog Općinskog suda na suđenju koje je završeno 2015. godine, piše Podravski.hr.

U roku od osam mjeseci morao je vratiti i otuđeni iznos od 83.000 kuna, kolika je protuvrijednost ukradenog brašna iz prikolice, a sutkinja mu je kaznu zatvora zamijenila radom za opće dobro.

Ovih je dana Sud u Varaždinu donio rješenje prema kojem Željko, za kojeg se ne zna je li vratio otuđeni iznos i koji nije odradio kaznu, ipak mora u zatvor na godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da će pravosuđe imati velikih problema u cijeloj realizaciji izrečene kazne zatvora. Željko je, prema podacima iz sustava MUP-a, beskućnik jer nema na području Republike Hrvatske prijavljeno ni prebivalište niti boravište, tako da nitko ne zna gdje se zapravo u ovom trenutku nalazi. Zbog toga će se za Željkom, kojem se izgubio svaki trag, izdati tjeralica. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba