Dolijao

Borovo: U nekoliko kuća skrivao 770 kilograma duhana

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Državni proračun je oštećen za 616 tisuća kuna

4.6.2020. u 13:31/ Hina

Vukovarsko-srijemska policija zaplijenila je 770 kilograma duhana pronađenog u više obiteljskih kuća u Borovu nedaleko od Vukovara koje je koristio 46-godišnji Borovčanin, a procjenjuje se da mu je vrijednost na ilegalnom tržištu 154.000 kuna. 

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemskem u četvrtak su izvijestili da su policajci 3. lipnja, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili više obiteljskih kuća u Borovu koje je 46-godišnjak koristio, prilikom čega je pronađeno 770,3 kg duhana u kartonskim kutijama i pvc vrećama bez obveznih markica Ministarstva financija RH te električni stroj za rezanje duhana i električni stroj za ovlaživanje duhanskih prerađevina. Pretragom je pronađeno i nekoliko desetaka tisuća kuna u različitim valutama, a sumnjjiči se da je taj novac stečen kaznenim djelom.

Pronađeno je oduzeto, a 46-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU.

Vrijednost zaplijenjenog duhana u prodaji na ilegalnom tržištu je 154.000 kuna, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800,00 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 616.000 kuna, navode iz policije dodajući kako o zaplijeni slijedi obavijest i Područnom carinskom uredu Osijek radi provođenja porezno-upravnog postupka naplate trošarina od 46-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Detalji nesreće kod Novske u kojoj je poginulo dvoje djece: Kamion se prvo zabio u teretno vozilo HAC-a

Više s weba