nepravomoćno

Čabraji 14 godina zatvora za ubojstvo mladića. Upucao ga je hicem u čelo

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell/Ilustracija

Koristio je pištolj Makarov kalibra 9 milimetra, a nakon što je zapucao, mladića je ostavio, iako je vidio da leži na cesti

30.1.2023. u 22:29/ Danas.hr

Na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno je na 14 godina zatvora osuđen Jozo Čabraja (31) za ubojstvo Marina Matijaša iz lipnja 2014. godine oko 1 sat u Kaštel Novom, donosi Dalmacija News.

Čabraja je u Matijaša (19) pucao iz pištolja marke Makarov kalibra 9 milimetra ravno u glavu. Pogodio ga je u desnu stranu čela. Mladić je preminuo dan kasnije u splitskoj bolnici.

U listopadu 2015. godine bio je osuđen na 13 godina, ali je Vrhovni sud presudu ukinuo. U ponedjeljak je objavljena nova nepravomoćna presuda.

Prema presudi, Čabraja je imao neizravnu namjeru iako je bio svjestan da ispaljivanjem hitca može usmrtiti Matijaša.

Uzeo u obzir da Čabraja nije bio ranije osuđivan, kao i da je utvrđena smanjena ubrojivost u manjem stupnju. Bio je i mlad prilikom počinjenja djela, a u prilog mu je uzeta i činjenica da je otac dvoje malodobne djece. Kao otegotne okolnosti nabrojene su da je žrtva Matijaš u vrijeme ubojstva imao 19 godina, kao i bešćutnost Čabraje koji je napustio mjesto događaja iako je vidio da žrtva leži na cesti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U VARAŽDINU

Riješen slučaj smrti Željka Hatlaka. Ubojica ga čekao danima, ubio pa tijelo sakrio. Počeo prodavati i njegovu imovinu

Više s weba