PUKLA MU JE SLEZENA

Detalji brutalnog premlaćivanja dječaka u Zadru: Mnogi su znali, gledali i snimali...

23.4.2021. u 18:30/ Dragana Eterović

14-godišnji dječak završio je na podu dok su ga četvorica brutalno mlatila. Srećom zaustavio ih je slučajni prolaznik

Hrvatsku je šokiralo brutalno premlaćivanje maloljetnika sinoć u Zadru. Rukama i nogama četvorica su mladića izmlatila učenika osmog razreda koji je završio na kirurgiji. 

I to nije bio prvi put. Snimke koje bi vas mogle uznemiriti pokazuju da je vršnjačko nasilje trpio dulje vrijeme i u školi, pa se postavlja pitanje kako je moguće da se kobne posljedice nisu uspjele spriječiti. A mnogi su znali, gledali i snimali.

Mlatila ga četvorica, slučajni prolaznik iz zaustavio

Maltretiranje koje traje već neko vrijeme sinoć je eskaliralo. 14-godišnji dječak završio je na podu dok su ga četvorica brutalno mlatila. Srećom zaustavio ih je slučajni prolaznik. 

"Ovu priliku bi iskoristio da zahvalim građanima koji su promptno reagirali i koji su spriječili daljnji sukob među maloljetnicima, što znači da su spriječili i moguće veće posljedice", rekao je načelnik Prve policijske postaje Zadar Elvis Perinčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je primljen s teškim ozljedama u zadarsku bolnicu. Neslužbeno doznajemo da mu je pukla slezena. 

"Sad se trenutno nalazi na odjelu za kirurgiju i dalje je pod opservacijom. Zasad je njegovo stanje stabilno i ako tako ostane nadamo se da će za dan-dva biti otpušten iz bolnice", rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc

Upravo se čita

Image
SVE JE U KOCKICAMA

Pogledajte prizore na ulicama Katara: Tisuće naših navijača navija uz pratnju skupocjene 'pile'

Napadači privedeni

Policija je već sinoć privela maloljetnike i jednog punoljetnika za koje sumnja da su sudjelovali u napadu. 

"Provodi se kriminalističko istraživanje prema osobama koje smo radom na terenu u najkraćem vremenu priveli u policijsku postaje. Riječ je o maloljetnim napadačima i maloljetnik je žrtva ovog kaznenog djela", kazao je Perinčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke fizičkog napada na dječaka šire se i popularnom društvenom mrežom - tik tok, a dokazuju da je bio sustavno zlostavljan.

Image
i prije su ga maltretirali

Jezive snimke brutalnog premlaćivanja dječaka u Zadru: Veći i stariji ga udara koljenom, dječak pada, ovaj ga cipelari na podu...

Image
i prije su ga maltretirali

Jezive snimke brutalnog premlaćivanja dječaka u Zadru: Veći i stariji ga udara koljenom, dječak pada, ovaj ga cipelari na podu...

Što se događa s mladima?

"Mislim da nasilje je nasilje, nema tik tok ovo ono.. Uvijek će biti nasilje. To je problem na kojem treba raditi. Je li preko tik toka, prije je bilo preko Fejsa. Što god dođe novo, uvijek ima nasilja", kaže Zadranin Duje Jeličić. 

"Zadar je po meni siguran, a nažalost to je slučaj koji treba nekako ne pripisati gradu nego određenoj skupini tih maloljetnika koji su se tako ponijeli", kaže Karolina Zajac. 

"Iznenađena sam s puno toga što se događa s mladima, a malo im se nudi isto. I onda djeca ne znaju što će pa gluposti rade", kaže Zdenka Sommer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odrastaju uz glorificiranje nasilja"

Mladi su, kažu psiholozi, nažalost odraz društva koje promiče krive vrijednosti, a na nasilje tada reagiraju snimajući ga mobitelom.

"Ja bi rekla da smo mi društva koje je svjesno sve više da nasilje postoji i sve smo manje osjetljivi na njega, sve je manja empatija koja tek proradi kad dođe do te eskalacije. Nekako se probudi ta uspavana empatija. Ali djeca  odrastaju u društva koje glorificira nasilje", kazala je psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Ana Raguž. 

Svako dijete u Hrvatskoj se prema istraživanju Poliklinike susrelo s nasiljem, bilo kao žrtva, počinitelj ili samo pasivni promatrač. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginuli na mjestu

Teška prometna nesreća u Lici. Dvoje ljudi poginulo, još troje ozlijeđeno

Više s weba