crni vikend

Detalji nesreće na Korčuli: 'Nije istina da je stradao tijekom policijske potjere'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Kod Brne na Korčuli u nedjelju rano ujutro poginuo je 51-godišnji motociklist

26.8.2018. u 11:32/ Vijesti.hr

U prometnoj nesreći kod Brne na Korčuli u nedjelju rano ujutro poginuo je 51-godišnji motociklist, izvijestila je dubrovačko-neretvanska Polcijska uprava (PU DN). Nesreća se dogodila jutros, 26. kolovoza oko 2,45 sati. 

Nedugo nakon što je policija izvijestila o tragičnom događaju, dio čitatelja se javio Dubrovačkom dnevniku tvrdeći kako je motociklist smrtno stradao jer je bježao od policije koja ga je tjerala. Dubrovački dnevnik kontaktirao je Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku odakle su istaknuli kako je riječ o dezinformacijama.  

"U blizini mjesta Brna na Korčuli se održavala motorijada, a PU DN je provodila kontrolu prometa. Djelatnici PU DN su zaustavljali motocikliste, a 51-godišnji motociklist, koji je kasnije smrtno stradao, se nije zaustavio nego produžio dalje. Policijski službenici nisu nikoga gonili jer to jednostavno u ovakvim slučajevima nije praksa. Naime, riječ je o motociklu Suzuki od 1.200 kubika i naša vozila ga ne mogu sustići, niti to djelatnici policije pokušavaju, tako da nitko nije krenuo u potjeru za motociklistom. Kolege jesu sjele u vozilo u cilju utvrđivanja identiteta. Vrijedi spomenuti kako udaljenost između mjesta u kojem se dogodila nesreća i mjesta gdje se provodio nadzor iznosi tri kilometra. Po svemu sudeći, radilo se o velikoj brzini. Mi se jesmo uputili prema Brni, ali nema ni govora o potjeri," izjavili su iz PU DN za Dubrovački dnevnik te naglašavaju kako imaju ovlasti da u slučaju nezaustavljanja vozila za njim idu u potjeru, ali kako se to u ovom slučaju nije dogodilo. 

Vrijedi napomenuti kako PU DN radi određene napore kako bi se smanjio broj stradalih na cestama i kako su tu večer, po svemu sudeći, samo obavljali svoj posao. Također, ovakvi i slični događaji policijski posao svrstavaju u sam vrh najstresnijih profesija, a neprovjerene informacije koje izlaze u javnost dodatno otežavaju situaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba