Kobna potjera

Detalji teške nesreće kod Bjelovara: Motorist na Ducatiju bježao od policije, sletio u jarak, udario u betonski most i poginuo

Image
Foto: Shutterstock

Policijski službenici koji su bili u presretaču uočili su motociklista koji je prebrzo vozio motor bez registarske oznake

9.7.2021. u 16:38/ Hina

U mjestu Dautanu u četvrtak je nakon bijega od policije poginuo 28-godišnji motociklist koji je neregistrirani motocikl vozio prebrzo i bez vozačke dozvole, priopćila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.  

Prema današnjem priopćenju bjelovarsko-bilogorske policije, nesreća se dogodila u četvrtak u 17,20 sati tijekom županijske akcije u kojoj se nadzirala nedopuštena brzina kretanja vozila.

U mjestu Bulincu policijski službenici koji su bili u presretaču uočili su motociklista koji je prebrzo vozio Ducati bez registarske oznake. Zbog sumnje da je vozio brže nego što je dopušteno, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u Patkovac, gdje su ga koristeći se svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustavi na autobusnom ugibalištu.

Image
UŽAS NA VRBANIMA

Nesreća ponovno otvorila pitanje na koje ni stručnjaci nemaju odgovor: Trebaju li biciklisti na pješačkom prijelazu sići s bicikla?

Image
UŽAS NA VRBANIMA

Nesreća ponovno otvorila pitanje na koje ni stručnjaci nemaju odgovor: Trebaju li biciklisti na pješačkom prijelazu sići s bicikla?

Motociklist je smanjio brzinu i pokazao da se namjerava zaustaviti, a policijski službenici su, krećući se iza motociklista, skrenuli na ugibalište. No, motociklist se nije zaustavio, nego je povećao brzinu i počeo bježati kroz sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautanu. S obzirom na gust promet na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavili su nadzirati vožnju kroz Dautan te su, usporivši vožnju zbog drugog vozila, u jarku uočili motor i motociklista. Obavijestili su operativno dežurstvo Policijske uprave i hitnu medicinsku pomoć. 

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17,30 sati kroz Dautan upravljao ducatijem, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita "A" kategorije te da je zbog prebrze vožnje u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom i sletio u jarak, gdje je udario u betonski most i poginuo.

Upravo se čita

Image
STABILNO SU

VIDEO Svjedoci koji su pronašli pilote: 'Bio je prljav i izvan sebe. Pored su bile krhotine aviona'

Poginuli 28-godišnjak prevezen je na odjel patologije bjelovarske Opće bolnice, priopćili su u petak iz bjelovarsko-bilogorske policije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOVRŠEN OČEVID

Naručio je piće i zatim otišao po pušku. Ranio je jednog specijalca, a RTL neslužbeno doznaje: 'Mogao bi završiti u zatvorskoj bolnici'

Više s weba