oštetili proračun

Direktor i direktorica trgovačkog društva u Slavonskom Brodu utajili više od 700.000 kuna poreza

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dvoje osumnjičenih su počinjenim kaznenim djelima oštetili državni proračun, a sebi i svome društvu priskrbili protupravnu imovinsku korist

24.11.2022. u 16:16/ Danas.hr

Brodsko-posavska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom zbog sumnje da su počinili kaznena dijela protiv gospodarstva.

Naime, policija sumnja da 40-godišnji muškarac, kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva u stečaju s područja Slavonskog Broda, tijekom 2019. i 2020. godine nije obračunavao, odnosno izbjegavao je plaćanje poreza u iznosu od oko pola milijuna kuna.

"Utvrđeno je da je vodio poslovne knjige na temelju neuredne, nepotpune i nevjerodostojne dokumentacije, te tako otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine", navodi policija.

Image
akcija

Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara cigareta: Oštetili državni proračun za najmanje 2,3 milijuna kuna

Image
akcija

Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara cigareta: Oštetili državni proračun za najmanje 2,3 milijuna kuna

Kako se navodi u priopćenju, 47-godišnja žena kao odgovorna osoba i direktorica trgovačkog društva u stečaju, tijekom 2020. i 2021. godine, nije izvršavala obračune prijave i uplate poreznih obveza u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna. "Za isto vrijeme je vodila poslovne knjige na temelju neuredne, nepotpune i nevjerodostojne dokumentacije, pa je otežana preglednost poslovanja i materijalne imovine", navodi PU brodsko-posavska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je navela kako su muškarac i žena oštetili državni proračun za više od 700 tisuća kuna, te da su za isti iznos sebi i svome društvu priskrbili protupravnu imovinsku korist.

"Policijski službenici su protiv oboje podnijeli kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine i kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga", navela je policija.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

Više s weba

Pročitajte još

Image
nešto krenulo po krivu?

Punio roničaku bocu pa došlo do eksplozije. Stradao muškarac, buknuo i požar

Više s weba