kaže ravnatelj

Djelatnik (31) koji je iz bolnice izvukao 2,2 milijuna kuna dobit će izvanredni otkaz

Image

Kristijan Stipaničev

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ova se situacija neće odraziti na naše pacijente, nego na naš dug prema dobavljačima koji će biti veći nego je sada, kaže ravnatelj

2.9.2022. u 12:12/ Hina

Djelatnik Opće bolnice Šibensko-kninske županije, koji je kazneno prijavljen da je iz te ustanove izvukao nešto više od 2,2 milijuna kuna, dobit će izvanredni otkaz, doznaje se u petak od ravnatelja bolnice Kristijana Stipaničeva.

Upravo je ravnatelj prije tri dana Policijskoj upravi šibensko-kninskoj podnio kaznenu prijavu protiv 31- godišnjeg djelatnika te bolnice koji je bio zaposlen u Financijsko-računovodstvenoj službi. U kaznenoj prijavi koja je podnesena zbog zlouporabe položaja i ovlasti, navodi se da je prijavljeni djelatnik nezakonitim radnjama oštetio državni proračun i proračun Opće bolnice ŠKŽ za nešto više od 2,2 milijuna kuna.

Od glasnogovornika PU šibensko-kninske Šime Pavića se doznaje da je policija nakon zaprimanja kaznene prijave počela raditi na njoj, ali ništa više od toga nije mogao reći jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ravnatelj Stipaničev je o cijelom događaju izvijestio Ministarstvo zdravstva, svoje osnivače Šibensko-kninsku županiju, te državnu reviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaznenu sam prijavu policiji podnio u ponedjeljak. Ova se situacija neće odraziti na naše pacijente, nego na naš dug prema dobavljačima koji će biti veći nego je sada. Mi smo poduzeli radno-pravne mjere i po Zakonu o radu pokrenuli postupak za izvanredni otkaz. Tu smo odluku donijeli na sjednici Upravnog vijeća. To je sve što vam mogu reći o tome", izjavio je za Hinu ravnatelj Stipaničev.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća pokraj Bjelovara: poginulo pet osoba, dvije teško ozlijeđene

Više s weba