prevezen u bolnicu

Dok su tragali za nestalim tinejdžerima, omiški HGSS-ovac doživio je tešku prometnu nesreću

Image

Policija, nesreća, noć

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Troje mladih Čeha nakon pregleda u Dom zdravlja u Omišu i vraćeni roditeljima

18.7.2022. u 22:14/ RTL Vijesti

Kada je u nedjelju nešto iza 23 sata u žurne službe stigla dojava o troje nestale djece, po buri koja je sve više jačala, pripadnici žurnih službi krenuli su u potragu za 14-godišnjim češkim državljanima. Krenula je potraga s kopna i mora, digli su se dronovi, policija, Lučka kapetanija i HGSS.

Član HGSS Stanice Split iz omiške ispostave doživio je težu prometnu nesreću. Vozač osobnog automobila oduzeo mu je prednost i oborio ga, neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija.
Iz splitske policije priopćili su da se nesreća dogodila oko 23.30 sati u Dućama na predjelu Golubinka, u srazu osobnog automobila i motocikla gdje je HGSS-ovac zadobio teže tjelesne ozlijede, te je prevezen u splitsku bolnicu.

''Oko ove nesreće provodi se istraga'', kažu u policiji.

Slobodna Dalmacija piše kako HGSS-ovac ima teže ozljede kuka i gležnja. Dok je ovog momka vozila hitna u bolnicu, njegove kolege pronašli su troje nestale djece i to nedaleko od Pučišća na Braču gdje ih je bura odnijela na SUP-ovima. Djeca su bila neozlijeđena, ali vidno prestrašena i malo pothlađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHVAĆEN POČINITELJ

Spasioc HGSS-a: 'Krađa opreme od kolege mogla je utjecati na to da ne izađe na akciju i ne spasi nekome život'

Image
UHVAĆEN POČINITELJ

Spasioc HGSS-a: 'Krađa opreme od kolege mogla je utjecati na to da ne izađe na akciju i ne spasi nekome život'

''Dobili smo dojavu da je troje djece vjetar otpuhao na daskama u kanal, te smo odmah uzeli dvije bracere, ukrcali vatrogasce iz DVD Omiš s reflektorima, a prijatelj je krenuo svojim gliserom i mještanima u potragu. Čim smo izašli iz ušća Cetine dočekali su nas ogromni valovi. Još ne vjerujem da smo plovili po takvom vremenu. Ali nije bilo dileme. Djeca su bila u pitanju'', rekli su iz omiškog HGSS-a.

''Prvo smo našli djevojku 200 metara od bračke obale, u totalnom šoku. Nakon pola sata, i dva momka koji su se uspjeli izvući na kopno. Mi smo bili sretni kao mala djeca kad smo ih pronašli. Onda smo čuli vijest o našem kolegi koji nije stigao u potragu zbog prometne. Želimo mu brz oporavak! '', ispričali su za Slobodnu Dalmaciju članovi omiške ispostave HGSS-a kojima je povratak u Omiš po jakoj buri trajao satima.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

Troje mladih Čeha nakon pregleda u Dom zdravlja u Omišu, vraćena su roditeljima s kojima će policija, u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, obaviti detaljni razgovor, kao i s osobama koje su bile s djecom na plaži. Dvoje djece imalo je prsluk za spašavanje, dok jedno nije imao nikakvu zaštitu kada je krenulo na vožnju. U logistiku oko potrage za njima pozvani i češki policijski službenici koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba