eksplozija u centru grada

Doktor Matić iz splitskog KBC-a: 'Oboje nastradalih imaju ozbiljne opekline glave lica, vrata... Operirani su...

1.10.2022. u 16:15/ H. K.

Ozlijeđeni su operirani na odjelu plastične kirurgije i stabilno su

Nekoliko minuta iza podneva došlo je do eksplozije u kuhinji u Zagrebačkoj ulici/Čulića dvori u Splitu u fast food restoranu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske kažu da su zaprimili informaciju o eksploziji, najvjerojatnije plinske boce u 12:10.

"Dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu prevezene su u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana. Vatrogasci i policija su na terenu", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Doktor Dario Matić, voditelj hitne kirurške službe u KBC-u Split, potvrdio je za novinare da je jedan od ozlijeđenih 62-godišnji muškarac i 30-godišnja žena te obolje imaju teške ozlijede i ozbiljne opekline. "Prvenstveno se radi o opeklinama glave, lica, vrata, a muškarac ima i ozbiljne opekline gornjih ekstremiteta i donjih. Sve ukupno oko 35 posto površine tijela", potvrdio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"oboje su na plastičnoj kirurgiji na Križinama te su za stada u stabilnom stanju i na praćenju su. Nadamo se da će biti dobro ali prerano je za išta reći. Ponajviše muškarac i ne znamo koliko su ozbiljne ozljede dišnih puteva, a to je ono što ih najviše muči", dodao je liječnik Marić.

Image
U CENTRU GRADA

Ovako izgleda mjesto eksplozije u Splitu u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Fotogalerija
Image
U CENTRU GRADA

Ovako izgleda mjesto eksplozije u Splitu u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Fotogalerija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba