pranje novca

DOZNAJEMO Petorka iz INA-e izvukla 800 milijuna kuna. To je najveća blokada sredstava u jednom slučaju

27.8.2022. u 19:32/ Ilija Radić

Ironično, jedan od osumnjičenika je predsjednik hrvatske odvjetničke komore. Hrvatska odvjetnička komora svake godine organizira obavezne radionice za sprječavanje pranja novca

USKOK, policija i Porezna uprava u velikoj su akciji diljem zemlje zbog kriminala u INA-i. Uhićeno je pet osoba zbog sumnje u pranje novca i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ispitivanja privedenih traju cijelog popodneva, prema neslužbenim informacijama, počela su nešto iza 15 sati. Po planu istražitelja, kako doznajemo, danas bi trebala biti ispitana tri osumnjičenika, a dva sutra.

Sve to skupa dosta dugo traje - zato što su pretresi trajali do kasno poslijepodne jer osumnjičenici iz ove priče imaju čitav niz nekretnina i ureda, što u Zagrebu, što u ostatku Hrvatske, koje se trebalo pomno pretražiti i pročešljati kako bi se izuzela sva dokumentacija koja bi mogla ukazivati na bilo kakve dokaze u ovom slučaju.

Image
NA PODRUČJU NEKOLIKO ŽUPANIJA

MUP i USKOK se oglasili priopćenjima o današnjoj akciji uhićenja, objavili detalje

Image
NA PODRUČJU NEKOLIKO ŽUPANIJA

MUP i USKOK se oglasili priopćenjima o današnjoj akciji uhićenja, objavili detalje

Prema najnovijim informacijama, čini se da je ukupna cifra kojom su oštećena dva trgovačka društva iz priče veća od 800 milijuna kuna. To je najveća blokada sredstava u jednom slučaju u povijesti! Bit će interesantno čuti što na sve to kažu iz Ine koji danas nisu imali komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli su da ništa ne mogu komentirati zbog tajnosti istrage i da cijelo vrijeme surađuju s istražiteljima. Međutim, bit će zanimljivo čuti odgovor na pitanje - kako je moguće da jedna takva kompanija tolike milijune ne primijeti na računu?

Te odgovore bismo mogli dobiti u ponedjeljak kad je zakazan sastanak između ministra gospodarstva i energetike Davora Filipovića i predstavnika uprave Ine. Možda su danas mogli reći da nemaju komentara, no teško da će taj odgovor zadovoljiti ministra koji će morati dobiti konkretnije odgovore na ovo pitanje.

Upravo se čita

Image
OPTUŽBE NA RAČUN VLADE

Iz stranke Glas poručili: 'HDZ-ova Vlada se trudi sakriti istinu o INA-i kao zmija noge'

Ironično, jedan od osumnjičenika je predsjednik hrvatske odvjetničke komore. Hrvatska odvjetnička komora svake godine organizira obavezne radionice za sprječavanje pranja novca.

Čudno je kako ih organiziraju, s obzirom da, izgleda, u ovoj priči, nisu obavili tako dobar posao budući da su pali na vrlo jednostavnoj stvari - uplati umirovljeniku višemilijunskog iznosa, a to je ono što sad, pred uvođenje eura svaki laik zna - da svaki iznos preko 100 tisuća kuna diže crvene zastavice u poreznoj upravi. Više informacija od USKOK-a trebali bismo dobiti u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod Autobusnog kolodvora u Zagrebu

Više s weba