havarija na moru

Drama kod Cresa: Brodicu na kojoj je bilo osam osoba bura je nanijela na hridi, potonula je

Image
Foto: pu primorsko-goranska

Kada je policija došla na mjesto događaja, jedna je osoba bila u vodi, a ostale na obali

30.8.2021. u 15:29/ RTL Vijesti

Prava drama odvijala se u creskom akvatoriju gdje je u nedjelju u jutarnjim satima brodica ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hridi. U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece, a ozlijeđenih, pravo je čudo, nije bilo. 

Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD-a Cres koji su uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovesti ih do svojih prostora odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje, izvjestila je policija.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nastavak potrage

U urušavanju zgrade u Rusiji poginulo šest osoba

Više s weba