OGLAS

BORILA SE ZA ŽIVOT

Bez kočenja naletio na djevojčicu i odbacio je u zrak. Polomila je kosti, imala krvarenje mozga: 'Žao mi je'

Image
Foto: Shutterstock

Djevojčica je spašena hitnom liječničkom intervencijom jer joj je život doista visio o niti. Da stvar bude gora, Dubravko je već prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području te su mu izricane zaštitne mjere zabrane upravljanja

17.11.2023. u 9:40/ Danas.hr

Vozač Bolta automobilom je naletio na djevojčicu koja je bila na zebri. Danima se borila za život, piše Danica.hr.

Dubravko (54) je u ožujku ove godine oko 20:50 sati u Dugom Selu naletio na pješakinju koja je od siline naleta odbačena na prednje vjetrobransko staklo, a potom je pala na kolnik.


Djevojčica je zadobila teške ozlijede opasne po život - slomila je sljepoočne kosti, tjemene i jagodične kosti. Imala je difuzno oštećenja mozga, krvarenja unutar tvrde moždane ovojnice i mekih moždanih ovojnica, prijelom ključne kosti, nagnječenje pluća i prijeloma natkoljenične kosti.

Dubravko je rekao da mu je žao zbog svega te je priznao kako je vjerojatno vozio brže od dopuštene brzine, a pješakinju nije vidio prije udarca.

"Koliko znam, ispred mene nije bilo vozila, vjerojatno nisam kočio niti usporavao prije pješačkog prijelaza. Tijekom vožnje sam povremeno gledao u mobitel jer sam imao uključenu navigaciju", rekao je vozač u istrazi.

Image
Strava kraj Sl. Broda

Mladić (23) autom udario djevojku pa pobjegao. Ostavio je teško ozlijeđenu: Od siline udarca odbačena u odvodni kanal

Image
Strava kraj Sl. Broda

Mladić (23) autom udario djevojku pa pobjegao. Ostavio je teško ozlijeđenu: Od siline udarca odbačena u odvodni kanal

U istrazi postoji i svjedok Toni koji je svoje vozilo zaustavio ispred pješačkog prijelaza i propustio pješakinju.

"Kada je počela prelaziti preko pješačkog, uočio sam iz suprotnog smjera vozilo koje se kretalo većom brzinom od dopuštene. Kako nije usporavao, počeo sam mu trubiti. Ali, kad je djevojčica došla skoro do kraja pješačkog i nogostupa, vozilo ju je udarilo i odbacilo u zrak. Nakon toga je pala na asfalt i ostala nepomično ležati. Bila je noć, vedro, cesta suha, javna rasvjeta upaljena, a pješački prijelaz vidljiv jer je imao dodatno osvjetljenje. Dijete se normalno kretalo i prije nego što je kročila na zebru stala je i gledala može li sigurno proći", ispričao je Toni.


Djevojčica je spašena hitnom liječničkom intervencijom jer joj je život doista visio o niti. Da stvar bude gora, Dubravko je već prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području te su mu izricane zaštitne mjere zabrane upravljanja.

“Iz toga proizlazi da inkriminirani događaj nije izuzetak u njegovu ponašanju te da izrečene prekršajne sankcije na njega nisu imale pozitivan utjecaj. Upravo suprotno, on ustraje u protupravnom postupanju, pri čemu njegovo ponašanje sada prelazi u kaznenu sferu”, navodi se u optužnici.

Državni tužitelji za Dubravka zato traže godinu dana bezuvjetnog zatvora. No, to nije nikakva utjeha za djevojčicu i njezine roditelje jer su posljedice na njezino zdravlje trajne.

POGLEDAJTE VIDEO: Može li se ovakva nesreća dogoditi svakome od nas ili samo Banožiću? RTL-ov panel donio presudu


Upravo se čita

Image
Kaos u Njemačkoj

FOTO Snijeg stopirao promet u Münchenu. Letovi otkazani do nedjelje, blokirane pruge, putnici spavali u vlakovima

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
UKINUT MU ISTRAŽNI ZATVOR

Zoran Pripuz izlazi na slobodu: Nije bilo razloga da ga se zadrži...


Više s weba