BIVŠI GRADONAČELNIK PETRINJE

Dumbović pušten iz istražnog zatvora: 'Često se sjetim Polančeca kada je za istinu rekao da je voda duboka'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dumbovićev odvjetnik kazao je da je Dumbović pušten iz pritvora nakon što su ispitani svi svjedoci

5.9.2022. u 14:14/ RTL Vijesti

Bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović pušten je iz istražnog zatvora gdje je završio 14. lipnja ove godine pod sumnjom na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Optužnicom ga se tereti da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine kao gradonačelnik Grada Petrinje protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9.167.944,68 kuna.

"Moj klijent je pušten iz pritvora 26. kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci. Inače, oni su ispitani puževim korakom. Za usporedbu, u slučaju bivšeg ministra Tolušića EU tužiteljstvo je ispitalo 17 svjedoka za tri tjedna, a našem je bilo potrebno dva i pol mjeseca za 22 svjedoka", kazao je Večernjem listu Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

Image
MJEŠTANI GUBE STRPLJENJE

Dumbović planirao adrenalinski park pa ostavio račun od 91.000 kuna. RTL istražuje na što je trošio novac građana

Image
MJEŠTANI GUBE STRPLJENJE

Dumbović planirao adrenalinski park pa ostavio račun od 91.000 kuna. RTL istražuje na što je trošio novac građana

Povodom izlaska na slobodu danas se Darinko Dumbović oglasio i na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me ubilo, ali me ojačalo! Ponovo u svom domu i gradu. Hvala svim pravim i istinskim prijateljima koji su pitali za mene i pozdravljali me. Lijep je osjećaj znati da još ima i takvih. A istina uvijek nađe svoj put, u to sam duboko uvjeren!… Teška misija, ali često se sjetim Polančeca kada je za istinu rekao da je voda duboka", napisao je Dumbović na Facebooku, prenosi Večernji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod Autobusnog kolodvora u Zagrebu

Više s weba