PROCES PROTIV GRADSKOG ZASTUPNIKA

EKSKLUZIVNO Milan Popović o istrazi protiv Redžepija i pravosudnoj borbi za sina: 'Pokušaj Severine da zastra...

21.4.2021. u 18:51/ Ivana Ivanda Rožić

USKOK istražuje Gzima Redžepija zbog sumnje da je pokušao utjecati na vještaka kako bi Milan Popović dobio skrb nad sinom

USKOK istražuje Gzima Redžepija, gradskog zastupnika i bliskog prijatelja pokojnog gradonačelnika Bandića. I to zbog sumnje da je pokušao utjecati na vještaka kako bi Milan Popović dobio skrb nad sinom kojeg ima s pjevačicom Severinom.  

Severinina odvjetnica poručuje kako je pjevačica na to upozoravala javno, dok Popović za RTL iznosi svoju stranu priče.

USKOK tvrdi da je Redžepi tražio povoljan nalaz za Popovića 

Nekad bliski Bandićev suradnik - opet u fokusu javnosti. Ovaj put Gzima Redžepija USKOK sumnjiči da je svojim utjecajem od sudskog vještaka tražio povoljan nalaz za Milana Popovića. 

"Tijekom sastanka je okrivljenik vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist", naveo je USKOK u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović: 'Ma suludo...'

Redžepi danas o svemu šuti, dok Popović za RTL poručuje kako su oni prijatelji dugi niz godina, a da o sastanku nema saznanja.

"S druge strane, znači li to da nitko ne smije reći: ej, moj prijatelj je jako dobar otac. Zato što u ovom što sam pročitao piše da, aludirajući time na to da ovaj vještak treba napisati određeni nalaz. Pa majku mu. Znači on ne smije reći svoje mišljenje da sam ja, kao njegov prijatelj, dobar otac samo zato da ne ispadne da on time čini kazneno djelo. Ma suludo", kazao je za RTL poduzetnik Milan Popović

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Severina - koja danas ima i rođendan, o ovome se nije htjela oglašavati. Preko odvjetnice poručuje kako ona službenu potvrdu da je istraga vezana za njezin slučaj - još uvijek nema. 

"Ona kad je tu vijest čula, a čula je iz medija, ne na službeni način, ona je nekako doživjela olakšanje da se uopće na tu temu počeli raditi izvidi sumnje u počinjenje nekih kaznenih djela s obzirom da ona godinama govori o tome da postoji sprega određenih struktura u Zagrebu koje su u situaciji da utječu na one koji donose odluke po pitanju roditeljske skrbi ili daju mišljenja ili sami sudjeluju u tome", kazala je odvjetnica Severine Kojić, Jasminka Biloš

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRGOVAO UTJECAJEM?

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

Image
TRGOVAO UTJECAJEM?

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

Bitka za skrbništvo Popovića i Severine

Bitka za skrbništvom nad djetetom Severine i Milana Popovića traje već godinama. Zbog cijele situacije, kaže Popović, najviše ispašta njihov sin. 

"Djeca rastavljenih roditelja koji su u sukobu kao što smo mi, pošto gospođa majka naš odnos naziva rat i borba, umjesto dogovora kako sam ja to htio da nazovem - našu komunikaciju. Ono što je najbolje za dijete, da donesu presudu koja je u interesu djeteta i da donesu čim prije. Ovaj postupak traje već petu godinu. Petu godinu oni ne mogu da donesu odluku zbog raznih peripetija", kazao je Milan Popović, a na pitanje u kojoj fazi je postupak, odgovara: "Ne znam, evo ja sam ne znam. Moji odvjetnici ne znaju. Ja kad ih pitam nitko ne zna, čeka se taj nalaz famozni". 

Nepravomoćnom presudom iz 2019. Severina je izgubila skrbništvo nas sinom, jer je sutkinja odlučila da dijete živi s ocem, nakon čega je Severina bila u iznimno teškom stanju.

"Mogu reći iz svog iskustva da je jako teško voditi sporove i borbu za skrbništvo ako na suprotnoj strani imate moćne i utjecajne ljude koji su u mogućnosti da s trgovinom utjecaja nešto postigne, bez obzira da li se to radi o majkama ili očevima", kaže Severinina odvjetnica Biloš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović u pozadini istrage vidi Severinu

Oko ove nove istrage - ni Severinu ni njezinu odvjetnicu nitko iz USKOK-a još nije zvao. Milan Popović pak objašnjava, preselio se u Hrvatsku, dijete s njim živi, a donirao je kaže i za školu u koju ide njegov sin.

U pozadini USKOK-ove istrage on vidi Severinu. 

"Pokušaj majke da zastraši sve one koji su odgovorni u ovom predmetu za donošenje odluka u vezi toga što je najbolje za naše dijete i da ih tim zastrašivanjem dovede u situaciju da možda svoje mišljenje daju u njenu korist", kaže Popović. 

Dok Popović tvrdi kako će sve izrečeno dokazati - Popović ili Severina - tko je u pravu - zadnju će reći sud koji u ovom predmetu odlučuje već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba