SUDJELOVAO I PRIPADNIK ATJ LUČKO

Nastavak slučaja inspektora Lučića! Objavljujemo cijelu snimku razgovora ucjenjivača i poduzetnika

thumbnail
15.1.2020. u 18:48/ Ivana Ivanda Rožić

RTL doznaje kako je na mjestu događaja kobnog dana bio i još jedan policajac - pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko

Slučaj bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića koji je nokautiran zbog pokušaja ucjene od 100.000 eura - dobiva nastavak!

Policija očito nije otkrila cijelu priču jer u javnost izlaze novi detalji, a jedan od njih je da je među akterima te noći navodno bio i pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, ali i jedan bivši vojnik. 

I dok policija o tim detaljima šuti, otkrivamo nove detalje telefonske ucjene koji dokazuju da je policija o svemu ipak jako dobro znala.

VEZANI ČLANCI

Objavljujemo cijelu snimku razgovora ucjenjivača i poduzetnika

Ovo je tekst cijele snimke kobnog dana kada je ucjenjivač nazvao zaprešićkog poduzetnika i poručio mu kamo da dođe radi primopredaje novca. 

"Danas ćeš u 11 sati biti na naplatnim kućicama Karlovac-Rijeka, u 11.00 te nazovem i kažem gdje ćeš ići i kuda.
- Čekaj, gdje Karlovac-Rijeka, samo da znam točno?
- Autocesta Lučko.
- Dobro, znači na naplati Lučko?
- Da, tamo stani sa strane. Čekaj 11.00, ja te zovem i dalje ću ti reći sve. Samo mi moraš reći auto kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, nek ne izlazi iz auta.
- Dobro. OK. Može.
- Znači, ti sam. 
- Dobro. OK. Ali nemoj me voditi po nikakvim šumama jer neću stajati u nikakve šume, razumiješ.
- Autocesta. Auto na auto.
- Dobro, OK.
- Auto na auto i nemaš brige. Bio bi i ja veliki kreten.
- Dobro, OK.
- Čut ćemo se sve u 11.
- Moraš mi reć auto. Hoćeš li doći Audijem? 
- Hoću, da.
- Dobro.
- Može, važi."

Policija je prvo kazala da za to nije znala.

"On je samoinicijativno krenuo u realizaciju. Policijski službenici nisu imali ta saznanja da bi mogli krenuti za oštećenim", kazao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke Boris Novak, a na dodatno pitanje želi li reći da u to jutro u 9.07 sati Policijska postaja Zaprešić nije primila zvučnu snimku dogovora o lokaciji, odgovorio je: "To je, što je kolega rekao, još u fazi izvida i to vam ne bih znao reći". 

Policija je znala za sastanak žrtve i ucjenjivača

RTL doznaje kako je policija vrlo dobro znala za sastanak žrtve i ucjenjivača, što dokazuje i mail sa spornom snimkom koji je poslan policajcu u Zaprešiću dva sata prije tučnjave. U 9 sati i 7 minuta.

Je li bivši inspektor Leon Lučić bio ucjenjivač ili je samo služio kao potpora - tek se treba rasvijetliti. Još je u bolnici, pod budnim okom policije. Službeno još nije u svojstvu uhićene osobe.

U zagrebačkoj traumi leži i MMA borac Marko Šintić koji je nokautiravši Lučića i sam ozlijeđen. "Njegovo zdravstveno stanje je bolje. On je operiran, hitno je prebačen u Zagreb, u traumatološku bolnicu, imao je dvostruki prijelom ključne kosti", kazao je Gordan Preglej, odvjetnik Marka Šintića. 

Upravo se čita

Image
u Mannheimu

Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, žena umrla: 'Nisam mogla spavati od buke'

Šintić je te večeri bio u ulozi prijatelja osobe koja je prijavila ucjenu policiji. S ucjenom, poručuje, nema nikakve veze. Na pitanje ima li kao Šintićev odvjetnik saznanja da su ondje bile još neke osobe koje nisu spomenute u medijima, Preglej odgovara: "Ja bi to prepustio policiji. Moja stranka ni na koji način ne bi željela optužiti policiju za bilo što, možda je došlo do propusta kod određenih ljudi, ali policiju u cjelini - ne". Dodaje i da bi policiji prepustio da utvrdi je li bilo propusta. 

Na mjestu događaja bio i pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko

Za zagrebačku policiju - propusta nema, iako RTL doznaje kako je na mjestu događaja tog dana bio još jedan policajac, inače pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko koji je imao ulogu vozača, a koji je s mjesta sukoba pobjegao baš kao i još jedna osoba. MUP smo pitali za njihova djelatnika, upit su proslijedili karlovačkoj policiji, a ona odgovara: "Sukladno zakonskim odredbama nismo u mogućnosti odgovarati na upite u kojima se ukazuje na identitet bilo koje osobe". 

Je li zaprešićka policija za ovaj slučaj uopće angažirala Općinsko državno odvjetništvo i je li izdan nalog za provedbu posebnih dokaznih radnji - ne žele otkriti. Činjenica je da je žrtva sama snimala svog ucjenjivača, snimke predavala policiji - što dokazuje i dokument da je policija zaprimila prvu snimku koja traje 3 minute i 55 sekundi. 

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
SILA NE PITA

Završio u postaji pa napravio kaos jer ga policajci nisu pustili na toalet: 'Da su me na vrijeme pustili na WC...'

Više s weba