povezano s dekanićem?

VIDEO Zbog dojave o bombi evakuiran sud u Splitu, pretražni su osječki i karlovački

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Upućeni su policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere radnje iz svoje nadležnosti, a osobe koje su se nalazile u zgradi istu su napustile dok traje pregled', kaže nam glasnogovornica Lolić

16.3.2023. u 12:11/ Danas.hr

Nakon dugo vremena ponovno je došlo do dojave o bombi, a ovoga puta riječ je o dojavi na Županijskom sudu u Gundulićevoj  ulici u Splitu.

"Danas oko 10:50 zaprimljena je informacija o anonimnoj dojavi o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Suda u Splitu. Upućeni su policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere radnje iz svoje nadležnosti, a osobe koje su se nalazile u zgradi istu su napustile dok traje pregled", potvrdila nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Policijski službenici trenutno obavljaju pregled, a više informacija bit će poznato po završetku pregleda zgrade.

Danas oko 12 sati stigla je dojava o bombi i na Županijskom sudu u Osijeku.

Policija je pretražila prostor, a glasnogovornik suda Davor Mitrović, potvrdio je kako bomba nije pronađena te nastavljaju dalje s radom.

Nepoznato je je li slučaj povezan sa županom Dekanićem.

Zbog lažne dojave o bombi iza podneva je evakuirana i palača pravde u Karlovcu u kojoj djeluju županijski i općinski sud te općinsko i županijsko državno odvjetništvo, a zgrada je bila izvan rada od 9 do 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Policijske uprave Andreja Lenard izjavila je da poduzetim policijskim radnjama, u koje su bili uključeni i stručnjaci za protueksplozijsku zaštitu te pas obučen za pronalazak tragova eksploziva, nije potvrđena istinitost dojave o eksplozivnoj napravi.

"Morali smo napustiti zgradu, ostaviti otvorene sve sudnice i urede te radi svoje i sigurnosti stranaka odgoditi sva saslušanja i ročišta", rekao je sudac istrage Mladen Kosijer.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POLICIJA U AKCIJI

FOTO Policija ogradila mjesto u Zagrebu gdje je jedan muškarac pucao u drugoga. Evo kako izgleda

Više s weba