najstariji zanat

FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

Image
Foto: Šibenik.in

Šibenčani se s tom pričom šale, kažu kako znaju što se događa, a znaju i za stranicu na kojoj se prostitucija oglašava

14.9.2022. u 12:39/ RTL Vijesti

Šibenikom navodno ta priča kruži već neko vrijeme, a Šibenik.in sada je dobio i potvrdu! Naime, izgleda kako u turističkoj destinaciji cvjeta ilegalan biznis...

Novinare portala kontaktirao je vlasnik jednog apartmana kojem je njegova gošća jednostavno - bila sumnjiva. Prepričao je kako je već čuo da su "neke Brazilke u Šibeniku", pa je pretražio stranicu koja reklamira "escort usluge".

A onda je uslijedio šok - na stranici je zaista pronašao fotografije svoje gošće, a o svemu je obavijestio policiju iz koje kažu kako su upoznati sa slučajem. Ili slučajevima.

Image
Foto: Šibenik.in
Image
Šibenik.in

Šibenčani se s tom pričom šale, kažu kako znaju što se događa, a znaju i za stranicu na kojoj se prostitucija oglašava. Ne treba puno vremena da se djevojke koje se najstarijim zanatom bave pronađu na internetu, a ako je vjerovati tim informacijama - u Šibeniku se trenutno nalaze njih četiri.

Kodna imena djevojaka su Pietra, Lizza, Patrizia i Karen. Imaju između 20 i 24 godine i u oglasima su se u par rečenica predstavile, a onda - popis usluga. Uz cjenik.

Šibenske Brazilke tako nude svoje usluge za iznos od 200 do 300 eura po satu, navode što je uključeno u cijenu, ali i cjenik za "one koji žele znati više".

Image
Foto: Šibenik.in
Image
Šibenik.in

"Policija prati stanje oko moguće organizacije prostitucije na prostoru cijele Policijske uprave. Iz svega proizlazi da organizirane prostitucije nema, u smislu da određena osoba u sklopu trgovine ljudima prisiljava pojedine osobe na prostituciju ili radi zarade vrbuje pojedine osobe da se za nju bave prostitucijom", kazao je za Šibenik.in glasnogovornik PU šibensko-kninske, Šime Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Šibenik.in
Image
Šibenik.in

Ipak, u smislu da pojedina osoba oglašava i nudi usluge putem interneta i drugih medija, u slučaju zaticanja radi se o prekršaju iz članka 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a takvih je bilo.

"Prekršaje nismo evidentirali tijekom 2021. godine, dok smo tijekom 2022. godine proveli kriminalističko istraživanje nad tri strane državljanke, utvrdili prekršaje i protiv njih podnijeli Optužne prijedloge. Također su Rješenjem dobile rok od 7 dana da napuste teritorij Republike Hrvatske", pojasnio je glasnogovornik Pavić.

Prostitucija u Hrvatskoj je kažnjiva po prekršajnom i kaznenom zakonu. Kod prekršaja je riječ o povredama javnog poretka i drugih društvenih vrijednosti koje nisu obuhvaćene kaznenim zakonodavstvom. Ako se netko po članku 12. važećeg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odaje prostituciji, propisana je kazna od 30 dana zatvora.

Što se tiče kaznenog zakona, to djelo može počiniti bilo koja druga osoba koja zbog zarade ili već neke druge koristi namamljuje, vrbuje ili potiče - odnosno, kad djelatnost nije dobrovoljna. To se odnosi na prisilu, ali i na korisnike usluga ako znaju da postoji prisila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PITALI SMO VAS

Pernar među najnegativnijim političarima zbog Zambije? Vi kažete da je samo skupljao političke poene, a koštat će ga

Za vlasnike apartmana važno je da pod zonu kažnjivosti spada i dopuštanje neke osobe da se u njezinim prostorijama obavlja "svoju djelatnost".

Više s weba

Pročitajte još

Image
čeka se obdukcija

Žena koja se sudarila s tramvajem na Maksimiru podlegla ozljedama. Napala je osa pa se zabila?

Više s weba