Tonuo je sve dublje...

FOTO Scena iz noćne more. Šetao kroz Kopački rit, propao u duboki močvarni mulj i zaglavio, vani ga čupao HGSS

Image

HGSS: Akcija spašavanja u Kopačkom ritu

Foto: HGSS

Muškarcu je prijetilo da vrlo lako propadne još dublje. Premda neobična, nesreća je bila 'nimalo bezazlena' i lako je moglo završiti svakako

3.8.2022. u 12:25/ S. Ž.

HGSS je na svojim stranicama objavio da su jučer nakon oko 15 sati uspjeli spasiti muškarca koji je propao u mulj tijekom šetnje kroz Park prirode Kopački rit, i to tako duboko da više nije mogao vani. Situacija je očito bila tako ozbiljna da su stanicu HGSS-a u Osijeku u pomoć zvali radnici Parka prirode.

Odmah po pozivu u 12.25, kako navode iz HGSS-a, određen je najveći stupanj hitnosti jer je prijetilo da čovjek koji se našao u nevolji, propadne još dublje:

Image
Tonuo je sve dublje...

Šetao kroz Kopački rit, propao u duboki močvarni mulj i zaglavio, na kraju ga vani čupao HGSS

Fotogalerija
Image
Tonuo je sve dublje...

Šetao kroz Kopački rit, propao u duboki močvarni mulj i zaglavio, na kraju ga vani čupao HGSS

Fotogalerija

"Na lokaciju su se odmah zaputila dva najbliža spašavatelja s terenskim vozilom dok su ostali spašavatelji bili u stanju pripravnosti. Pristup lokaciji bio je dijelom čamcem i dijelom nepristupačnim terenom. U koordiniranoj akciji spašavatelja i rendžera – nadzornika parka prirode, osoba je pomoću užeta postavljena na medicinsku dasku i izvučena na sigurno tlo u 15 sati."

Iz HGSS-a opisuju nastalu kriznu situaciju kao "neobičnu, ali niti malo bezazlenu". I tko zna kako bi sve skupa završilo da nije bilo "pravovremene reakcije i visoke motiviranosti Službe čuvara prirode kao i osobe koja je unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazila, sačuvala prisebnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRIJETI JOJ ZATVOR

Zadarska sutkinja uporno krala odjeću, a još uvijek nije dobila otkaz na sudu

Više s weba