Nije odustajao

Gnjavio 38-godišnjakinju porukama, pozivima, pa ga prijavila, a policija ga spremila iza rešetaka

Image

policija

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Za ovakvo kazneno djelo zakon predviđa do jedne godine zatvora, a u posebnoj varijanti čak i do tri godine. Policija je reagirala vrlo savjesno

4.10.2022. u 9:53/ S. Ž.

Policija iz Šibenika kazneno je prijavila 34-godišnjaka za nametljivo ponašanje, a osim što je protiv osumnjičenog općinskom tužiteljstvu u Šibeniku predala kaznenu prijavu, još ga je i smjestila iza rešetaka kod pritvorskog nadzornika PU šibensko-kninske.

Razlog za kaznenu prijavu i za ovakav tretman jest to što su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 34-godišnjak toliko zivkao i poslao toliko poruka četiri godine starijoj ženi, ne navodi se koji su mu bili motivi, da ga je ona na koncu prijavila policiji. A policija je potom očito revno reagirala.

Kazneni zakon za nametljivo ponašanje predviđa zatvor do jedne godine ako je riječ o takvom pokušaju uspostavljanja neželjenog kontakta da to kod žrtve izazove strah za sigurnost.

Ako je pak riječ o bivšim ili aktualnim supružnicima ili partnerima u istospolnoj vezi odnosno bilo kakvoj intimnoj vezi ili ponašanju prema djetetu, predviđena je kazna do tri godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba