anđelko stričak

HDZ-ov župan dobio čašu u glavu na terasi kafića, a prijavljen je za vrijeđanje policajaca

Image

Anđelko Stričak

Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Sve se dogodilo u subotu u gluho doba noći. I dok iz Varaždinske županije opisuju jednu verziju, policijska verzija je malo drugačija

27.9.2022. u 11:23/ S. Ž.

Policijska uprava varaždinska objavila je danas detalje sukoba u kafiću u kojem je u noći s petka na subotu sudjelovao i varaždinski župan Anđelko Stričak. Navode da su u subotu u 3.20 na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Padovca u Varaždinu dva muškarca dobi 24 i 49 godina narušavala javni red i mir.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena dvojica muškaraca počinila prekršaje iz članka 6., odnosno 17. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", objavili su iz PU varaždinske.

Inače je riječ o takvim člancima koji se odnose na "vrijeđanje i narušavanje mira građana", te na "omalovažavanje ili vrijeđanje državnih organa odnosno službenih osoba prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem njihove službe".

U tom kontekstu portal Varaždinski.hr piše da je 49-godišnji prekršitelj zapravo varaždinski župan Anđelko Stričak, da je bila riječ o neredu u kafiću Strauss, da je župan pritom čak i ozlijeđen zbog čega su mu u vidanju rana morali pomoći u Općoj bolnici Varaždin…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
policija istražuje slučaj

Varaždinski župan Stričak (HDZ) dobio u kafiću čašom u glavu! Zatražio je liječničku pomoć

Image
policija istražuje slučaj

Varaždinski župan Stričak (HDZ) dobio u kafiću čašom u glavu! Zatražio je liječničku pomoć

Varaždinska županija objavila je priopćenje prema kojem je "nepoznata osoba … u ugostiteljskom objektu u Varaždinu prišla županu Anđelku Stričaku te ga fizički napala", navodno udarivši ga čašom u glavu.

Jasno je, međutim, da je, prema onome što je objavila PU varaždinska, policija protiv Stričaka i onog drugog podnijela prekršajne prijave zbog vrijeđanja i maltretiranja građana, ne navodi se kojih, te zbog vrijeđanja policajaca na dužnosti.

Upravo se čita

Image
na sigurnom je

Prekrasni labud izabrao neobično mjesto za šetnju pa zbunio pješake i vozače

Sve to u gluho doba noći, odnosno u subotu u 3.20. Policija je odgovorne osobe u kafiću prijavila zbog prekršaja iz domene "Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina".

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba